Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Durinbaba

Çalışkan
Resimde gördüğünüz üzere dolabın içindeki sistemler nedir? Ortadaki cihazın markası Huawei kasım 2018 üretimiymiş. Resimde gördüğünüz üzere FTTH sisteme geçiş yapılabilir mi? Şu an Superonline 100Mbps fiber hız kullanıyorum. Geçen sene aradığımda 100 üstü veremiyoruz demişlerdi. Aboneliğim bugün bitti daha yenilemedim. Diğer internet sağlayıcılarını aradığımda saha dolabından uzak görünüyorsunuz bu yüzden internet kesintileri olmaması açısından sizi VDSL internet 24Mbps hızla başlatalım sonra yükseltiriz dediler. Fiyatı da 100Mbps hız fiyatıyla aynıydı ve en fazla 40Mbps hıza kadar çıkarabilirlermiş. Bu fiyatlara Superonline fiber alabiliyorum deyip bende kabul etmedim.

1.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu FTTB Ethernet altyapısı.

Üstteki pasif cihaz: Patch panel, fiberi toparlar dağıtır.

Alttaki Huawei cihaz: Fiberi alıp dairelere CAT6 ile dağıtan Switch, 100Mbps üstü alamamanızın sebebi Switch'in gigabit olmaması.

Boşta Core varsa FTTH dönüşüm yapılabilir, fakat bu pek rastlanan bir dönüşüm değil.
Superonline ile görüşüp talep etmelisiniz.

Alttaki Huawei cihaz: Fiberi alıp dairelere CAT6 ile dağıtan Switch, 100Mbps üstü alamamanızın sebebi Switch'in gigabit olmaması.

Boşta Core varsa FTTH dönüşüm yapılabilir, fakat bu pek rastlanan bir dönüşüm değil.

Çözüm

Cevabın için eyvallah hocam.

Hocam rahatsız ediyorum aradım söyledim dedim 1000lik hız kullanmak için şöyle şöyle talep oluşturmak istiyorum diye bana diyor bizim planlama falan yapıp altyapıyı değiştirip o şekilde ancak olur sizin talebinizle olmaz dedi. Daha sonra alt tarafı bir cihaz değişikliği olacak zaten fiber altyapı var buna da mı planlama lazım dedim evet dedi. Dedim 15 yıldır aynı apartmandayım bu zamana kadar bir planınız olmamış bu saatten sonra zaten olmaz deyip mecbur yine 100Mbps'den devam kararı aldım. Belli ki ben buradan taşınana kadar 1000lik hız bana haram.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevabın için eyvallah hocam.

Hocam rahatsız ediyorum aradım söyledim dedim 1000'lik hız kullanmak için şöyle şöyle talep oluşturmak istiyorum diye bana diyor bizim planlama falan yapıp altyapıyı değiştirip o şekilde ancak olur sizin talebinizle olmaz dedi. Daha sonra alt tarafı bir cihaz değişikliği olacak zaten fiber altyapı var buna da mı planlama lazım dedim evet dedi. Dedim 15 yıldır aynı apartmandayım bu zamana kadar bir planınız olmamış bu saatten sonra zaten olmaz deyip mebcur yine 100Mbps'den devam kararı aldım. Belli ki ben buradan taşınana kadar 1000'lik hız bana haram.

Maalesef ülkede böyle ilerliyor.

CİMER'e yazacağım belki bir şey olur. Neyse eyvallah yine de.

CİMER sadece ISS'den aldığı bilgiyi size iletir ya 4.5G mobil kullan der ya da hizmet veremiyoruz.
Superonline zaten FTTH olsa bile iyi değil.

Tüm apartman ıslak imzalı Türk Telekom FTTH talep dilekçesi hazırlayıp Telekom müdürlüğüne vermelisiniz.
Tek talepler genellikle dikkate alınmıyor.

CİMER sadece ISS'den aldığı bilgiyi size iletir ya 4.5G mobil kullan der ya da hizmet veremiyoruz.
Superonline zaten FTTH olsa bile iyi değil.

Tüm apartman ıslak imzalı Türk Telekom FTTH talep dilekçesi hazırlayıp Telekom müdürlüğüne vermelisiniz.
Tek talepler genellikle dikkate alınmıyor.
İşte bu çok zor internetle benden başka ilgilenen yok. Telekom müdürlüğüne gitmeyi düşündüm dediğin gibi ama tek olunca işleme almayacakları çok belli. Yapacak bir şey yok başa gelen çekilir artık.