fiqret

Çalışkan
MSI H610M-E anakartım var. BIOS güncellmesi yapmıştım, ses driverim ondan sonra gözükmemeye başladı. Sonra bilgisayarı sıfırladım önerilen bir BIOS sürümü vardı onu yükledim şimdi de kökten Realtek yok oldu. Rtkaudio görev yöneticisinde gözükmüyor. Aygıt yöneticisinde Realtek r Audio gözükmüyor. Yüklüyorum res atıyorum gözükmüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI, eskiden bunun için özel bir BIOS sürümü veriyormuş ve bu sürüm sorunu çözüyormuş. Fakat bu yeni Beta BIOS ile de sorun yaşayanlar olmuş. Bu yüzden MSI bu durumda artık anakartı garantiye istiyor.

MSI ile iletişime geçip anakartı yollayın.

Yine de denemek isterseniz BIOS burada:

Hocam şu an yüklü olan bu fakat şimdi Realtek sürücüsü yüklenmiyor, yüklenince hani tekrar aynı driveri yüklemen için öncekini sil yazar o da yok. Hoparlörü jak girişine takınca ses de gelmiyor.

Windows Ayarlar>Uygulamalar kısmında Realtek görünüyorsa kaldırır mısın? Daha sonra ikinci aşama olarak aşağıdaki uygulamayı indirip zipten çıkartıp çalıştırdıktan sonra ortada ''Sağlayıcı'' kısmında Realtek ile ilgili her şeyi bulup ve tikleyip sağ taraftan da ''Silmeye Zorla'' ayarına bastıktan sonra ''Sürücüleri Sil'' der misin?

İkinci aşamada tüm Realtek kalıntılarını sildikten sonra aşağıdaki vereceğim dosyayı indirin ve indirip zipten çıkardıktan sonra klasör içerisindeki install.cmd'yi yönetici olarak çalıştırın ve kurup yeniden başlatın. Bir de böyle deneyin. Normalde bu attığım sürücü MSI için değil ama Realtek yongası aynı olduğu için çalışma ihtimalini değerlendiriyorum.

Son düzenleme:
Windows Ayarlar>Uygulamalar kısmında Realtek görünüyorsa kaldırır mısın? Daha sonra ikinci aşama olarak aşağıdaki uygulamayı indirip zipten çıkartıp çalıştırdıktan sonra ortada ''Sağlayıcı'' kısmında Realtek ile ilgili her şeyi bulup ve tikleyip sağ taraftan da ''Silmeye Zorla '' ayarına bastıktan sonra ''Sürücüleri Sil''der misin?

İkinci aşamada tüm Realtek kalıntılarını sildikten sonra aşağıdaki vereceğim dosyayı indirin ve indirip zipten çıkardıktan sonra klasör içerisindeki install.cmd'yi yönetici olarak çalıştırın ve kurup yeniden başlatın. Bir de böyle deneyin. Normalde bu attığım sürücü MSI için değil ama Realtek yongası aynı olduğu için çalışma ihtimalini değerlendiriyorum.

Aygıt Yöneticisi altında durum nedir?
1752691018254.webp
1752691038307.webp
1752691057567.webp
sadece sistem aygıtlarında high defintian audio denetleyicisi var

Dxdiag üzerinden de ses sekmesini kontrol edebilirsiniz. Burada da aygıt yoksa ses yongası kapanmıştır veya bir türlü iptal olmuştur.
1752691224812.webp

1752691237917.webp

Nasıl anlayacağım?