yusufumm07 40

Üstün
MSI laptopta mart ayı BIOS'u kurulu, ağustos sürümü güncel olan. Daha önce hiç yapmadım. Gerekli mi?

1732652564140.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
"Şart" değil tabi ki çünkü güncellemeseniz bile sisteminizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Ancak güncellemeler güvenlik açıklarını giderir ve hataları düzeltir. Bu yüzden güncelleme yüklemek çoğu zaman sizin yararınızadır.

İşlemci değiştirmediğim sürece ve hata olmadığı sürece değiştirmem. B650M ds3h anakartım f22b ya da f30 sürümünde duruyor emin değilim, f32e çıkmış güncellemedim. Gerek duyulmadığı sürece güncellenmemeli kısaca diye düşünmekteyim.

Telefonunu nasıl güncelliyorsan BIOS sürümünü de aynı şekilde güncellemeni öneririm. Mesela AMD'nin 2006'dan beri "sinkclose" güvenlik açığı AMD işlemcileri etkliyor. Bunu düzeltmek için BIOS güncellemeleri yayınlıyorlar. Geçmiş BIOS güncellemelerinde bunu görebiliyorsun.

Aynı zamanda sadece güvenlik açığı değil çeşitli hata düzeltmeleri, uyumluluk artırma, yeni özellikler ve performans artışı gibi ekstra şeylerde içeriyor. 1-2 tane güncelleme gereksiz gibi gözükebilir ama 1-2 yıl içinde onlarca BIOS güncellemesi gelebiliyor. Total'de bir bütün haline gelmiş oluyor. O yüzden mutlaka yapmanı tavsiye ederim.

"Şart" değil tabii ki çünkü güncellemeseniz bile sisteminizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Ancak güncellemeler güvenlik açıklarını giderir ve hataları düzeltir. Bu yüzden güncelleme yüklemek çoğu zaman sizin yararınızadır.

Aslında gücellemek istiyorum işler ters giderse çöp edersem PC'yi diye çekincelerim var.

Telefonunu nasıl güncelliyorsan BIOS sürümünü de aynı şekilde güncellemeni öneririm. Mesela AMD'nin 2006'dan beri "sinkclose" güvenlik açığı AMD işlemcileri etkliyor. Bunu düzeltmek için BIOS güncellemeleri yayınlıyorlar. Geçmiş BIOS güncellemelerinde bunu görebiliyorsun.

Aynı zamanda sadece güvenlik açığı değil çeşitli hata düzeltmeleri, uyumluluk artırma, yeni özellikler ve performans artışı gibi ekstra şeylerde içeriyor. 1-2 tane güncelleme gereksiz gibi gözükebilir ama 1-2 yıl içinde onlarca BIOS güncellemesi gelebiliyor. Total'de bir bütün haline gelmiş oluyor. O yüzden mutlaka yapmanı tavsiye ederim.

Daha önce yapmadım hiç tereddüte kalıyorum Intel işlemci benimki MSI marka laptop.

Daha önce yapmadım hiç tereddüte kalıyorum Intel işlemci benimki MSI marka laptop.

Intel'de de yazdıklarımın hepsi geçerli. Kendisi'de dört dörtlük değil. Örnek vermek gerekirse 13 ve 14.nesildeki aşırı voltaj sorunlarını BIOS güncellemeleriyle "çözdüler". Intel'in dediği bu şekilde.

Genelde 2-3 sürümde bir güncelliyorum. İşlemcinde vs. güvenlik açığı varsa (ki çoğunda var mesela son 6 ayda AMD işlemcilere 2 güvenlik güncellemesi geldi BIOS'dan) ona geliyor ya da kararlılık ve stabilite sorunları gideriliyor vs.