Benim USB belleklerimde her zaman çalıştı flash BIOS button özelliği. Zaten elimde birden fazla USB bellek var
Yani o benim için bir sorun değil. BIOS'u her türlü kurtarabilirim yani. Ancak işte bu özellik olmasaydı hiçbir şekilde BIOS çökünce kurtaramayacaktım.
En azından günümüzde gerek işletim sistemlerinin gelişmesi gerek UEFI sayesinde Windows'ta çalışan bir zararlının BIOS'u tamamen silmesi olayı epey azaldı. Çıkan açıklar da tek tek BIOS güncellemeleri ve Windows güncellemeleri ile kapatılıyor. Bundan yıllar önce cıh isimli bir virüs vardı, çernobil virüsü olarak da geçiyordu. Bu virüs Windows 95/98/Me sistemleri etkiliyordu ve 26 Nisan'da aktif oluyordu. Aktif olduğu anda BIOS'u siliyordu. Sonuç olarak bilgisayar bir daha da açılmıyordu. Hatta format bile atamıyordunuz. Tek çare BIOS çipinin yeniden programlanmasıydı. Onun için de flasher gerekiyordu. O dönemde hiçbir anakart üreticisi günümüzdeki gibi BIOS flashback özellikleri eklemediği için BIOS silindiği zaman tek çare anakartın servise gitmesiydi.