BIOS güncellemeleri ne zaman yapılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Blood
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 182
  • Etiketler Etiketler
    bios

Blood 1

Uzman
Yer
RİZE
  • MSI B650 gamıng Plus Wi-Fi anakart.
  • AMD Ryzen 5 9600X işlemci.
  • Sürüm: 7E26V1H2 (beta version) yüklü olan.
  • Güncel sürüm: 7E26V1H6 (beta version) BIOS Sayfası
Sahip olduğum anakart modeli üste yazdığı gibi. Sistem daha birkaç aylık. İlk defa kasalı bir bilgisayar kullanıyorum. BIOS güncellemelerini ne sıklıkla yapmam gerekiyor bilgim yok. Her gelen güncellemeyi yapmak sağlıklı mı olur? Sürümle alakalı kullanıcı yorumlarını nereden bulabilirim?

Ne zaman gelirse yap işte. 10 dakika ya var ya yok süren bir işlem. Ayrıca anakartın uygulaması yüklü ise o da BIOS güncellemesi geldiğinde bildirim vs. yolluyor.

Ben genelde çıktıktan birkaç hafta sonra yapardım. Yeni güncellemelere birkaç hafta mühlet verirdim işte bir sorunu var mı kullanıcılar ne diyor gibisine. Genelde sorun çıkarsa zaten kullanıcılar forumda konular açıp soru soruyor. Ancak genelde BIOS güncellemelerinde sorun olmuyor. O yüzden dilerseniz çıktığı zaman da yapabilirsiniz.

Ne zaman gelirse yap işte. 10 dakika ya var ya yok süren bir işlem. Ayrıca anakartın uygulaması yüklü ise o da BIOS güncellemesi geldiğinde bildirim vs. yolluyor.
Zaten ara ara kontrol ediyorum. MSİ Center yüklü anakart uygulaması o mu oluyor bilmiyorum ama herhangi bir haber vermedi bana.

Beta bios kullanmanızı pek önermiyorum. En güncel beta olmayan hangisi ise onu kullanın.
O halde güncelleme yapmayacağım şimdilik. Teşekkür ederim bu bilgi için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…