Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

edaa

Çalışkan
BIOS'u güncellemek için USB 128 GB idi. Birimlere ayırdım, FAT 32 format attım. Sonra BIOS'un güncel dosyasını kopyaladım. Gerekli işlemleri yaptım, bilgisayar açılırken mavi ekran verdi ve onarma ekranı onarılamadı diye seçenek çıkıyor. Gelişmiş seçeneklerden de sistem geri yükleme yapmaya çalıştığımda da geri yüklenecek Windows yüklemesini belirtmelisiniz diye uyarı veriyor.

Lütfen yardımcı olur musunuz ne yapmam gerekiyor? Hiç bilmiyorum, bilgisayarım da yeniydi.

Cihaz modeli: MSI KATANA B13VFK.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sistemi kapalı kurduğunuz için kapalı kalması gerekiyor. Ne yazık ki her açmaya çalıştığınızda da bu hatayı göreceksiniz. Tek disk kullandığınız için sizi etkilemiyor tabii bu durum ama her BIOS güncellemesi sonrası sistem BIOS ayarlarını tekrardan sıfırlayacak ve bu ayar tekrardan açılacak. Her BIOS güncellemesinden sonra tekrardan kapatmanız gerekecektir yani.
Aldığın mavi ekran hatası nedir? En azından bir mavi ekran fotoğrafı atarsan daha net yardımcı olmaya çalışabilirim.
Merhaba, fotoğrafları gönderdim. Bu ekranlarda dönüp duruyor ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. BIOS güncellemesi sonrası bazı donanım ayarları değişmiş olabilir diyenler var, Flash bellekteki dosyalara da format attım komut isteminden. ChatGPT'ye sormuştum şu an ne yapacağımı.

Dosya Ekleri

• IMG_7715.webp
    IMG_7715.webp
    124,4 KB · Görüntüleme: 76
  • IMG_7716.webp
    IMG_7716.webp
    103,3 KB · Görüntüleme: 79
  • IMG_7718.webp
    IMG_7718.webp
    98,5 KB · Görüntüleme: 94
  • IMG_7719.webp
    IMG_7719.webp
    92 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_7720.webp
    IMG_7720.webp
    220,1 KB · Görüntüleme: 88
Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğim mavi ekran aşağıdaki gibi olanlardandı. Zira konunun açıldığı forum bölümü bunu içermeli.

bsod-1024x576.webp

Sistem böyle bir ekrana girmeden direkt klavye dili seçme ekranına mı attı BIOS güncellemesinden sonra? Benim görsellerden anladığım ve daha önce de denk geldiğim üzere yaşadığın şeyin bir boot sorunu olması. Muhtemelen BCD yapısı ile ilgili ama laptop olduğu için aynı şekilde bunu etkileyen VMD gibi BIOS ayarları da mevcut. Daha önce hiç böyle bir ayar değiştirdiniz mi?

Bahsettiğim mavi ekran aşağıdaki gibi olanlardandı. Zira konunun açıldığı forum bölümü bunu içermeli.

Eki Görüntüle 148443

Sistem böyle bir ekrana girmeden direkt klavye dili seçme ekranına mı attı BIOS güncellemesinden sonra? Benim görsellerden anladığım ve daha önce de denk geldiğim üzere yaşadığın şeyin bir boot sorunu olması. Muhtemelen bcd yapısı ile ilgili ama laptop olduğu için aynı şekilde bunu etkileyen VMD gibi BIOS ayarları da mevcut. Daha önce hiç böyle bir ayar değiştirdiniz mi?
Bazen şimdi attığım görsel geliyor bazen de dil seçme bölümü geliyor. BIOS ayarları değiştirdiğim olmuştu herhalde ama tam olarak ne yaptığımı hatırlamıyorum. ChatGPT'ye sorarak talimatlara uymuştum.

image.webp