Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hehhe

Gelişen
Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi BIOS güncellemesi sonrası karşıma çıkan bu ekranda y tuşuna basarak devam ettim. Şu an herhangi bir problem yaşamıyorum fakat bu ekran hakkında bilgi almak istiyorum. En azından ne yaptığımı bileyim, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

1734073229260.webp

Çözüm
BitLocker ile ilgili ben herhangi bir ayar yapmadım fakat Windows bir ara bu ayarla ilgili bir şey indirmişti tabii ki. Ben çoktan bu ekranı y tuşuna basarak geçtim fakat ne yaptığımı bilmediğim anlamadığım için araştırıp öğrenmek istedim. Nedir hocam bu BitLocker fTPM açıklarsanız çok sevinirim. Ve fTPM kendiliğinden kapandı mı ben bu ekranı geçtikten sonra tekrardan açmam gerekli mi cahilliğimi mazur görün.
BitLocker Windows'un disk şifrelemesi için gereken araç, Windows 11 üzerinde varsayılan olarak çoğu bilgisayarda aktif olarak geliyor, fTPM ise BitLocker'ın disk şifrelemesinde şifreleme anahtarlarını tutan bir mekanizma. Eğer BitLocker açıksa ve fTPM tarafı sıfırlarsanıza şifreleme anahtarları da beraber sıfırlanacağı için işletim sistemi yedek anahtar olmadan açılamayacak ve dosyalara erişilemeyecektir.
Hocam kusura bakmayın.
Merak ettiğim bir konu.
Volume/MAK lisansın BIOS güncellemesi veya FTPM ile etkilenme durumu ne olur acaba? @Jennifer
''bunu yaşayan bir sürü insan var. '' dediğiniz için aklıma geldi. Bu bozulan lisansların MAK olma ihtimali daha yüksek olabilir mi?
Emin değilim, MAK keylerinin tekrardan kullanılabilme ihtimali vardı ama onu hatırlıyorum.

Emin değilim, MAK keylerinin tekrardan kullanılabilme ihtimali vardı ama onu hatırlıyorum.
Sayı sınırı var.
Yani bizimki dahil aynı key ile 1000 cihaz etkinleşti. Kullanmaya devam ederiz.
1001 inci kez etkinleşmez ve sanırım yönetici ile iletişime geçin gibi bir mesaj veriyordu.

BIOS güncellemesi ile seri numarasının değişme ihtimali olduğunu bilmiyordum.
Böyle bir durum olabileceğini de belirttiğiniz için tekrar teşekkürler.

Hocam kusura bakmayın.
Merak ettiğim bir konu.
Volume/MAK lisansın BIOS güncellemesi veya fTPM ile etkilenme durumu ne olur acaba? @Jennifer
"bunu yaşayan bir sürü insan var. " dediğiniz için aklıma geldi. Bu bozulan lisansların MAK olma ihtimali daha yüksek olabilir mi?

Hocam benim keyim Retail idi fakat herhangi bir Microsoft hesabına bağlı değildi formattan sonra keyim gitmiyordu fakat BIOS güncellemesinden sonra gitti Retail olup olmadığını güncellemeden önce kontrol etmiştim.