hayabusaa

Çalışkan
Selam dostlar,

ASUS X670'e e gaming sahibiyim BIOS'u 3205 güncelledim sistesinde en güncel olan oydu fakat öncesinde sabit olan işlemci sıcaklıkları boşta sürekli inişli çıkışlı pik yapmaya başladı oyunlarda 4650 4750 MHz civarında çalışan işlemci şu an 4850 5050 MHz değerlerine çıkıyor 7800X3D kullanıyorum önceki değerlerine nasıl getirebilirim?

Yok hocam hiç ayar yapmamıştım 7800X3D normalde fabrika nasıl geldiyse öyle kullandım 4650 4750 MHzlerde çalışıyordu hep internette AMD eco mode kullanın falan demişti sizce o ise yarar mi?
BIOS güncelleme öncesi throttling yiyormuşsunuz garip şekilde. Yeni BIOS sürümde bunu çözmüşler sanırım. İşlemcinin zaten 5GHz Turbo frekansı var. Sürekli 80 dereceleri geçmiyor ise kısıtlamaya gerek yok.

BIOS güncelleme öncesi throttling yiyormuşsunuz garip şekilde. Yeni BIOS sürümde bunu çözmüşler sanırım. İşlemcinin zaten 5GHz Turbo frekansı var. Sürekli 80 dereceleri geçmiyor ise kısıtlamaya gerek yok.
Bios surumu cok eskiydi hocam 55 60 derece olan islemci 70.lere çıktı sıcaklık biraz canımı sıkıyor