Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

galadried95

Çalışkan
Gigabyte B650M S2H rev 1.2 anakartımın BIOS'unu güncellemek için önce BIOS menüsünden denedim. Orada şu uyarıyı verdi; BIOS is protected by SecureFlash. Bu uyarıya evet dedim önce güncelleme yapar gibi oldu sonra yeniden başlattığında bilgisayarı BIOS'u kontrol ettiğimde güncelleme yapmadığını gördüm. Daha sonra anakartımın BIOS girişine USB belleğimi taktım ve Q Flash Plus tusuna basarak bir de oradan güncellemeye çalıştım ama tuş basmama rağmen bir şey başlamadı. Şu an BIOS sürümüm F30 ben F33'e güncellemek istiyordum.

Işık söndi pc otomatik kendini açıyor su an. Evet sorunsuz güncellendi çok şükür çok teşekkür ederim

Dosya Ekleri

• IMG_0972.webp
    IMG_0972.webp
    541,7 KB · Görüntüleme: 56
Işık söndi PC otomatik kendini açıyor su an. Evet sorunsuz güncellendi çok şükür çok teşekkür ederim.
Secure Boot açıp açamadığınızı kontrol edin.
Bu işlem İşlem sırasında BIOS brick olursa ki olacağını düşünmüyorum. Bios yazılımı tamamamen bozulsa bile hatta pc açılmasa bile qflash Plus ile bios çipi bozulmadığı sürece biosu kurtarabilirsiniz.

Secure Boot açıp açamadığınızı kontrol edin.
İşlem sırasında BIOS brick olursa olacağını düşünmüyorum ama her türlü durumda qflash Plus ile biosu kurtarabilirsiniz.
Güncellemeden sonra gigabyte control center uygulamasına bir sürü güncelleme gelmiş bunları yapmalı mıyım sence?

Dosya Ekleri

• IMG_0973.webp
    IMG_0973.webp
    171,8 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Evet RAM ayarlarınızı da yapın.
Secure Boot açılmazsa BIOS'u qflash ile eski sürüme çekebilmeniz lazım artık.

Secure Boot'u aktif ettim. Çok teşekkür ederim yardımların için.
Fark yaratan çözüm daha önce PC'yi açıkken denedim çalışmadı şimdi kapalıyken yaptığımda çalıştı. Çözüm arayanlar için yazıyorum bunu da.

Son düzenleyen: Moderatör: