Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

publicar

Çalışkan
İyi akşamlar. Bir saat kadar önce ASUS ROG STRIX X870E anakartımın BIOS’unu güncellemek istedim. Hem Recep Bey’in hem de ASUS’un “nasıl güncellenir” videolarını bire bir uygulayarak güncelleme işlemini yaptım. Fakat “Güncelle” dedikten sonra PC bir daha açılmadı.

İlk olarak BIOS pilini çıkartıp deneme yaptım. Daha sonra güç kablolarını ve BIOS pilini çıkartıp uzun süre bekledim. PC’yi açmak istediğimde anakartın ROG yazısı ve RAM ışıkları yanıyor, kasanın Power tuşu beyaz olarak ışık veriyor.

Sistemi yeni toplamıştım. Dün uygulama ve oyunları yüklemiştim, bugün de BIOS işini halletmek istedim. Ne yapmalıyım? İlk etapta anakartı servise göndermeyi düşünüyorum ya da benim halledebileceğim bir çözüm var mı?

Son olarak, Power tuşuna basınca tüm donanım ve ARGB ışıkları flaş gibi çakıyor ve sadece ROG yazısı ile RAM ışıkları yanıyor.

Moralim çok bozuldu. Daha yeni aldığım donanımları kullanamadan problem yaşamak çok üzücü.

IMG_1113.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sistemin çalıştığını sıkıntı olmadığı anladım, şu an sıkıntı var.

Önce PSU boşta tetiklenerek test edilmeli durumuna göre anakartı kasa dışına alıp sadece 24 pin güç soketi takıp tetikleyeceksiniz, RAM, CPU güç soketi dahi takılı olmayacak, çalıştığını PSU fanından anlayacağız devamına sonuca göre bakacağız.

@publicar
Sistemin çalıştığını sıkıntı olmadığı anladım, şu an sıkıntı var.

Önce PSU boşta tetiklenerek test edilmeli durumuna göre.

İşten eve yorgun dönüyorum kafa çarşamba pazarı gibi toplayıp Windows kurma oyunları indirme kurma çok yordu beni, moralimde çok bozuk, sinirden ağlayacak durumdayım. Bilgisayarcıya götürsem daha iyi olmaz mı dediğiniz gibi yaparlar parça parça test voltaja bakarlar, nedir fikrimiz nasıl olur?

İşten eve yorgun dönüyorum kafa çarşamba pazarı gibi toplayıp Windows kurma oyunları indirme kurma çok yordu beni, moralimde çok bozuk, sinirden ağlayacak durumdayım. Bilgisayarcıya götürsem daha iyi olmaz mı dediğiniz gibi yaparlar parça parça test voltaja bakarlar, nedir fikrimiz nasıl olur?

Siz nasıl derseniz, biz yapalım derseniz yardımcı olurum, bilgisayarcıda olabilir.

Clear Cmos düğmesi anakartın arkasında, Flashback düğmesinin üstünde hemen, anakartın üstünde aramayın boşuna.
Hemen altında Flashback düğmesi var.
Anakartın arka tarafında yine 2 sıra 3lü USB portu var, üsteki üçlü USB portlarının en solundaki, Flashback için. USB takacağınız yer orası. diğerlerine takmayın.
kolay gelsin.
İndirdiğiniz BIOS içinde masaüstüne ve ya USB içine atın.
daha sonra BIOSRenamer.exe çalıştırın, BIOS güncellemesi yapacak olan dosyanın adı değişmiş olduğunu göreceksiniz.
Söylenen porta USB takın ve flash back düğmesine ile işlemi tamamlayın.
24 pin güç girişi ANAKART'a bağlı olacak
POWER SUPPLY arkasındaki anahtarı açık olacak şekilde ayarlayın, açma düğmesine basmanıza gerek yok.
Flashback düğmesine 3 saniye basılı tutun ardından ışıklar 3 kere yanıp söndüğünde işlem gerçekleşiyor, ışıklar tamamen kapandığında işlem tamamlanmış demektir.
kolay gelsin tekrar hocam umarım yardımım dokunur

Son düzenleme:
Clear CMOS düğmesi anakartın arkasında, flashback düğmesinin üstünde hemen, anakartın üstünde aramayın boşuna.
Hemen altında flashback düğmesi var.
Anakartın arka tarafında yine 2 sıra 3'lü USB portu var, üsteki üçlü USB portlarının en solundaki, flashback için. USB takacağınız yer orası. Diğerlerine takmayın.
Kolay gelsin.

Evet USB portlarının oradaymış onu da denedim ama bir çözüm olmadı. Yarın bilgisayarcıya göndereceğim sonuca göre hareket edeceğim artık. Hepinize çok teşekkür ederim. Problem neyse bulunduğunda paylaşacağım.

Günaydınlar. Sabah ilk iş bilgisayarı bilgisayarcıya göndermek oldu. Arkadaş gücü vererek direk BIOS'a girmiş. Şu an PSU da sorun görünüyor ama BIOS yüklemesi yapmadan önce PC çalılıyordu hiçbir problemi yoktu. PSU yede bakmasını istedim öğleden sonra netleşecek her şey.

Dosya Ekleri

• IMG_1122.webp
    IMG_1122.webp
    418 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Günaydınlar. Sabah ilk iş bilgisayarı bilgisayarcıya göndermek oldu. Arkadaş gücü vererek direk BIOS'a girmiş. Şu an PSU da sorun görünüyor ama BIOS yüklemesi yapmadan önce PC çalılıyordu hiçbir problemi yoktu. PSU yede bakmasını istedim öğleden sonra netleşecek her şey.

Konu içerisinde olayın BIOS güncelleme ile alakalı olmadığını belirtmiştim, arıza oluşmuş o da BIOS güncelleme anına denk gelmiş.

Konu içerisinde olayın BIOS güncelleme ile alakalı olmadığını belirtmiştim, arıza oluşmuş o da BIOS güncelleme anına denk gelmiş.

Ama PSU'nun durduk yere tam BIOS güncellemesi yaparken arıza vermesi hiç normal değil. Öğleden sonra arayacaklardı bekliyorum bakalım ne diyecekler.

Evet kesin olarak PSU arızası ve yeni PSU alacağım şükür PSU ile yırttık. Herkese çok teşekkürler. Psu öneriniz varsa değerlendirmek isterim .

Son düzenleme:
Evet kesin olarak PSU arızası ve yeni PSU alacağım şükür PSU ile yırttık. Herkese çok teşekkürler.

Arızanın ne zaman olacağı belli olmaz, öyle bir zamana denk gelir arıza olacağı aklınızın ucundan geçmez, birçok kez başıma geldi.

Geçmiş olsun.

PSU önerisi için yeni konu açarsanız iyi olur.