merhaba,
Dün BIOS güncelledikten sonra oyun oynarken Alt+Tab attıktan sonra fark ettiğim ve bilgisayarı yeniden başlatsam da tam olarak çözülmeyen garip bir mouse / görev çubuğu sorunu yaşıyorum.
sorunun detayları:
- Mouse ekranda sorunsuz hareket ediyor.
- Ancak imleci görev çubuğundaki simgelerin üzerine getirdiğimde varsayılan ışık/vurgu efekti (hover) yanmıyor ve sol tık hiçbir şekilde işlemiyor.
- Açık olan tarayıcı pencerelerinde veya uygulamalarda sekmeler ve sağ üstteki 'X' (kapatma) butonu tıklanmıyor/kapanmıyor.
- Klavyeden Windows tuşuna bastığımda başlat menüsü animasyonla açılıyor, klavyeyle yönlendirip menüde gezinebiliyorum ama mouse ile tıklayamıyorum.
- Arada sırada CTRL + alt + delete yapıp iptal deyince mouse düzgün çalışıyor ama bir süre sonra yine aynı sorun oluyor.
- Oyunlarda ise sol tık düzgün çalışıyor.
denediğim ve işe yaramayan çözümler:
- DISM /online /cleanup-ımage /restorehealth ve SFC /scannow ile sistem dosyalarını onardım (bozuk dosyalar bulundu ve düzeltildi dendi ama sorun devam ediyor).
- Mouse yazılımını/sürücüsünü sıfırladım.
- Splitwire vb. arka plan ağ uygulamalarını sildim/kapattım.
- Hizmetleri ve başlangıç programlarını devreden çıkarıp temiz önyükleme denedim.
- Antivirüs yazılımını sildim.
Daha önce bu sorunu yaşayıp kalıcı çözüm bulabilen var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.