BIOS güncellemesinden sonra mouse ile görev çubuğuna ve pencerelere tıklanmıyor

Urass.0

Başarılı
Merhaba,

Dün BIOS güncelledikten sonra oyun oynarken Alt+Tab attıktan sonra fark ettiğim ve bilgisayarı yeniden başlatsam da tam olarak çözülmeyen garip bir mouse / görev çubuğu sorunu yaşıyorum.

Sorunun detayları:
  • Mouse ekranda sorunsuz hareket ediyor.
  • Ancak imleci görev çubuğundaki simgelerin üzerine getirdiğimde varsayılan ışık/vurgu efekti (hover) yanmıyor ve sol tık hiçbir şekilde işlemiyor.
  • Açık olan tarayıcı pencerelerinde veya uygulamalarda sekmeler ve sağ üstteki 'X' (kapatma) butonu tıklanmıyor/kapanmıyor.
  • Klavyeden Windows tuşuna bastığımda başlat menüsü animasyonla açılıyor, klavyeyle yönlendirip menüde gezinebiliyorum ama mouse ile tıklayamıyorum.
  • Arada sırada CTRL + alt + delete yapıp iptal deyince mouse düzgün çalışıyor ama bir süre sonra yine aynı sorun oluyor.
  • Oyunlarda ise sol tık düzgün çalışıyor.
Denediğim ve işe yaramayan çözümler:
  1. DISM /online /cleanup-ımage /restorehealth ve SFC /scannow ile sistem dosyalarını onardım (bozuk dosyalar bulundu ve düzeltildi dendi ama sorun devam ediyor).
  2. Mouse yazılımını/sürücüsünü sıfırladım.
  3. Splitwire vb. arka plan ağ uygulamalarını sildim/kapattım.
  4. Hizmetleri ve başlangıç programlarını devreden çıkarıp temiz önyükleme denedim.
  5. Antivirüs yazılımını sildim.
Daha önce bu sorunu yaşayıp kalıcı çözüm bulabilen var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

BIOS ayarları zaten Update edince sıfırlanıyor ama sen yine de bir girip ayarları sıfırlamayı dene. Bir de farenin takılığı olduğu USB portunu değiştirmeyi deneyebilirsin. BIOS ile mouse arasındaki alakayı anlamadım ama şimdilik bunlardan başka bir şey aklıma gelmiyor. Aslında BIOS'tan ziyade Windows'un bir sorunu gibi görünüyor, başka fikri olan arkadaşların tavsiyeleri olursa onları yapmaya çalış ama eğer düzelmezse format atmayı deneyebilirsin. Windows kaç bu arada? 11 ise saçma sapan Explorer hatalarından bir tanesi olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…