Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var, çaresiz kaldım. Bu durum canımı çok sıktı. BIOS'umu güncelledikten sonra Windows etkinleştirme hatası alıyorum ve ne yaptıysam düzeltemiyorum. Ne arka planımı değiştirebiliyorum ne de başka bir şey yapabiliyorum. Üstüne gidip format attım ve yine de düzelmedi eski keyimi girmeye çalıştığımda ise izin vermiyor.
fTPM konusunu farklı bir konu başlığı altında soracağım arkadaşlar fakat Windows keyi olayına gelirsek maalesef yeni key almak zorunda kaldım BIOS güncellemesinden sonra maalesef keyiniz OEM ise veyahut Retail ama bir hesaba bağlı değil ise siliniyor yeni bir key alarak bu durumu çözdüm.
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var, çaresiz kaldım. Bu durum canımı çok sıktı. BIOS'umu güncelledikten sonra Windows etkinleştirme hatası alıyorum ve ne yaptıysam düzeltemiyorum. Ne arka planımı değiştirebiliyorum ne de başka bir şey yapabiliyorum. Üstüne gidip format attım ve yine de düzelmedi eski keyimi girmeye çalıştığımda ise izin vermiyor.
Microsoft hesabı girmemi istiyor fakat ben Microsoft hesabı kullanmıyorum.
(Görseli internetten aldım)
BIOS güncellemesi sonrası böyle bir ekran çıktı karşıma y tuşuna basıp devam ettim bu ekranda belirtilen fTPM nedir aldığım bilgilere göre Update edildikten sonra otomatik olarak kapanıyormuş benim tekrardan açmam gerekir mi?
Anladım hocam ben de öyle düşünüyorum son çare olarak mecburen yeni key alacağım gibi gözüküyor o kadar uğraştım ne diyelim sağlık olsun. Peki bu yukarıda BIOS güncellemesinden sonra aldığım fTPM adlı ayar hakkında bir bilginiz var mıdır?
TPM güvenlik ayarı diyebiliyorum sizin için internetten bakacağım.
@Hehhe, fTPM veya bellenim TPM'si, AMD'nin Microsoft TPM gereksinimlerini destekleyen bir bellenim teknolojisidir. Microsoft Windows, diğer TPM uygulamalarının yanı sıra hem PTT hem fTPM ile çalışır. (googldan alınmıştır)
TPM güvenlik ayarı diyebiliyorum sizin için internetten bakacağım.
@Hehhe, fTPM veya bellenim TPM'si, AMD'nin Microsoft TPM gereksinimlerini destekleyen bir bellenim teknolojisidir. Microsoft Windows, diğer TPM uygulamalarının yanı sıra hem PTT hem fTPM ile çalışır. (googldan alınmıştır)
Teşekkür ederim fTPM konusu üzerinde bilgili arkadaşlar varsa bilgilerinize açığım daha sonradan benim problemimi yaşacak olan arkadaşlar olur ise yeni bir kod kullanacağım maalesef.
Teşekkür ederim fTPM konusu üzerinde bilgili arkadaşlar varsa bilgilerinize açığım daha sonradan benim problemimi yaşacak olan arkadaşlar olur ise yeni bir kod kullanacağım maalesef.