Sonradan düzenlemişsiniz ilk açtığım zaman böyle yazmıyordu. Teşekkürler.
Daha öncesinde CSM'yi açmıştım.
Böyle bir hata vardı. Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot media in selected boot device and press a key
Hatanın fotoğrafını çekmiştim.
Böyle bir hata çıkması normal mi?
BIOS'a girip CSM'yi kapatıp geri başlatmıştım sistem açılmıştı.
FreeDOS USB bellek hazır. Bakalım beni Shell'de nasıl bir manzara bekliyor!
Düzenleme: Daha kapatmadan ismini değiştirmeyi unuttuğum aklıma geldi Efiflash.exe yaptım.
Dediğinizden bir anlam çıkartmakta maalesef zorlanıyorum.
Acaba CSM ve UEFI ile ilgili bir şey yapmamı mı istedi ve istediyse ne istedi?
Neyse bana anlatmakla zaman kaybetmeyin madem.
Çok önemli bir şey yok ise ben yapmaya başlayayım, bu CSM ile ilgili sanırım şöyle yapacağım.
CSM'yi aç Windows başlamadan boot Menu'ye giriş yap ve USB girişi yap. Shell: efishell bios.f18 reset
BIOS'a girmek için delete tuşuna bas, gibi bilgilerin verildiği ekranı kaçırmayıp BIOS'a gir ve CSM'yi kapat. Kaydet ve çık. Zaten CSM'yi kapatmak için girdiğimde yeniden başlatmaya ihtiyaç duymadan yeni BIOS'un kullanılabilir olması gerekiyor(?).
Olası nasıl bir hata çıkabilir örnek olarak /NoME - ME'yi güncelleme (Intel Kapsül Olmayan BIOS için) hatası çıkarsa ne yapmalıyım (/NoME hatası sadece /NoOem yapınca çıkan bir hata olduğu için bizim bu kod ile işimiz var mı yazarsanız sevinirim) tekrar dönüp sosyale girmeyeyim zaten bu mesajı yanıtlamanızı bekleyeceğim .
UEFI kurulu bir Windows olan sistemde UEFI'yi kapatırsanız Windows yüklenemez.
FreeDOS denemiyor muyduk? En baştan mı başlıyoruz şimdi tekrar EFI Shell ile? En baştan başlayacaksak ben zaten her şeyi yazdım, sınırsız deneme hakkınız var.