BIOS'a bağlı Windows key nasıl silinir?

erdii12344

Becerikli
Arkadaşlar merhaba, bir süre önce Trendyol'dan Windows 11 Pro key aldım, girdim normaldi. Sonra bir Windows 10 kurmam gerekti, key gene hep aktif oldu. Windows 11 Home, Windows 10 Home kurdum, şu an Windows 10 Pro var, gene aktif ve gitmiyor. Bunu nasıl kaldırabilirim ya da kaldırayım mı? Bir zararı olur mu? Ne yapayım sizce? Trendyol'dan almıştım, Microsoft hesabıma bağlı sandım, onsuz girdim. Formattan sonra gene aktifti, ne yapabilirim sizce?

Öncelikle, Windows'u Pro yapmak eğer bir iş adamı değilseniz hiçbir işinize yaramaz. İkinci olarak, Home anahtarı anakartınıza gömülü gelmiş, OEM anahtar/lisans dediğimiz sistemdir bu. Bunu silmeniz mümkün değil diye biliyorum.

Hocam hiç yolu yok mu? slmgr /dli
Yazınca bu çıkıyor, OEM yazmıyor, Retail yazıyor ama.

Ya da şu an bir zararı var mı donanımsal olarak falan; hız olarak, performans olarak, FPS olarak oyunlarda? Çünkü 1-2 kere format attım, normal Windows 10 Pro'ya geri dönünce oyunlarda FPS düşüklüğü oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
OEM key’i kaldırmak pratikte mümkün değildir. Ancak farklı bir sürüm kullanmak isterseniz yeni bir ürün anahtarı girerek o lisansla etkinleştirebilirsiniz.

OEM Key'i kaldırmak pratikte mümkün değildir. Ancak farklı bir sürüm kullanmak isterseniz yeni bir ürün anahtarı girerek o lisansla etkinleştirebilirsiniz.

Hocam Retail yazıyor slmgr /dli'de ve mesela Windows 10 Home yapsam PC'yi gene aktif olacak o key ama gidip başka bir yerden Windows 10 Home keyi alsam nasıl olur?

Ha ben dediğinizi yanlış anlamışım, Home kurmaya çalışırken Pro mu aktif oldu?

Hocam sorun hangi Windows'u kurarsam kurayım key gitmiyor, bunun zararı var mı, bir şey olur mu?

Olmaz, hatta iyi bir şey; key'i kaybederseniz normal key yani OEM kalır.

Şimdi ben yine Windows 10 Home kurunca o yine aktif oluyor, yani bunun zararı yoksa sıkıntı yok ama formatlardan sonra bir FPS düşüklüğü yaşadım oyunlarda.

Şöyle; bu Retail anahtar artık Microsoft hesabınıza gömüldü. Korsan olduğunu bir Microsoft temsilcisi onaylamadan ve kaldırmadan bu anahtarın gitmesi mümkün değil, durması da sorun değil zaten. Ayrıca Home sürümlerini kurduğunuzda bu anahtarın aktifleşmesi mümkün değil. Home'dan Pro sürüme geçiş için bir yükseltme gerekiyor çünkü. Home kurup anahtar girerseniz Home kullanabilirsiniz.

Anahtar OEM değil, bu yanlış anlatılmış.

Aldığım yeri atayım mı size bir?

Microsoft hesapsız girdim, yine aktifti. Windows 11 Pro'dan Home'a geçtim, yine aktifti. Windows 10 Home'da da aktifti, "Key etkinleştirildi" diyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…