2020'den sonra çıkan anakartlarda bu daha da zorlaştı. BIOS, kendi yazılımı dışında bir yazılım görürse imha eder. Yanlış BIOS bile atılamıyor artık, bir şekilde açık bulup o şekilde atmak gerekiyor. BIOS'a virüs bulaşması imkansıza yakın. Bunu yapacak kişide grup ile yapar. Tek başına yapabilmesi için aylarını vermesi gerek.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 20 Aralık 2023
- Makaleler
- 5
Tamamen imkansız bir şey değil, olabilir ama bu siber güvenlikte çok ekstrem bir durumdur. Çok bilgili, uzmanlaşmış, mühendislik seviyesinde bir hacker'ın sizi özel hedef alması ve büyük bir zaman harcaması gerekli. Özellikle BIOS sürümlerinizi güncel tutuyorsanız böyle ekstrem bir şey yaşama ihtimaliniz daha da aşağı düşüyor.
Çok çok zor. Çok önemli bir insan değilseniz devlet başkanı gibi kimse uğraşmaz zaten.
Çok çok zor. Çok önemli bir insan değilseniz devlet başkanı gibi kimse uğraşmaz zaten.
Zaten bunu biliyorum çok araştırdım sadece o saçma sitede insanları kandiriyorlar ve moderatör onay vermiş çözüldü diye büyük forum yani sildim uyeligimi 50 çözümlü hesabimi ne yapayım yanlış bilgi verilen yerde.
Hydra
Yetkin
- Makaleler
- 1
Virüs derken ne dediğine bağlı. LibreBoot kullanabilirsin. Çoğu BIOS ile ilgili sanılan virüs VBR/MBR/UEFI virüsleri.
goku11
Üyecik
BIOS pilini çıkarınca 10 saniye sonra ölecek olan ve sürücüden izole bir çipe yerleşmesi için fiziksel bir müdahale gerektiren virüsten fazla gereksiz korkmuşlarBIOS'taki bir virüs ne yapabilir? RAM'lerin RGB'sini yakıp söndürerek mors alfabesiyle sövecek mi?
![]()
O seviye bir virüs işletim sisteminede geçer zaten.
Yeni konular
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-
-
-