snagex

Uzman
Bilgisayarımın BIOS'unda IOMMU açık fakat bir türlü bilgisayar tarafına IOMMU açık olarak gelmiyor ve TPM 2.0 için her zaman restart required yazıyor.

Anakartım Colorful Battle-AX A520M-K M.2 V14 DDR4 3200MHz mATX AM4 Gaming Anakart
1765288894936.webp

Statik elektrik veya Windows'un kapanma biçimiyle ilgili. TPM'yi temizlemek döngüyü kıracaktır.
TPM'yi BIOS üzerinden de PC'den de temizledim ama hiçbir etkisi olmadı. Yapay zekaya sordum fake bir şekilde IOMMU seçeneği koymuş olabileceklerini falan söylüyor ama çok güven vermedi bilmiyorum sıkıntı ne.

TPM'yi BIOS üzerinden de PC'den de temizledim ama hiçbir etkisi olmadı. Yapay zekaya sordum fake bir şekilde IOMMU seçeneği koymuş olabileceklerini falan söylüyor ama çok güven vermedi bilmiyorum sıkıntı ne.
Fake seçenekten ziyade, Colorful anakartların BIOS yazılımları maalesef bazen buglu olabiliyor. Önce CSM'yi kapat. Düzelmezse %100 BIOS sürümün hatalı, güncellemen gerek.

Fake seçenekten ziyade, Colorful anakartların BIOS yazılımları maalesef bazen buglu olabiliyor. Önce CSM'yi kapat. Düzelmezse %100 BIOS sürümün hatalı, güncellemen gerek.
BIOS 1004 yani sitelerindeki en güncel sürümde o yüzden daha fazla BIOS güncelleyemiyorum, CSM kapalı fakat hala bu hatayı alıyorum BIOS'u pili sökmek dışında tamamen sıfırlama yöntemi var mı?

BIOS 1004 yani sitelerindeki en güncel sürümde o yüzden daha fazla BIOS güncelleyemiyorum, CSM kapalı fakat hala bu hatayı alıyorum BIOS'u pili sökmek dışında tamamen sıfırlama yöntemi var mı?
Önce tornavida ile pinleri kısa devre yap. Olmazsa, aynı BIOS sürümünü tekrar kurarak üzerine yazdır.

Tornavida ile kısa devre pek sorun çıkartacak bir durum mu peki?
Hayır dostum usulüne uygun yaparsan en ufak bir sorun çıkmaz.
Fişi çek, iki pine aynı anda dokundur, 10 saniye bekle. Hiçbir şey olmaz, en güvenli yöntemir.
CLR_CMOS sonrası sistemi açtığında BIOS'a girip Load Optimized Defaults yapmayı unutma.

Hayır dostum usulüne uygun yaparsan en ufak bir sorun çıkmaz.
Fişi çek, iki pine aynı anda dokundur, 10 saniye bekle. Hiçbir şey olmaz, en güvenli yöntemir.
CLR_CMOS sonrası sistemi açtığında BIOS'a girip Load Optimized Defaults yapmayı unutma.
Clr cmos üstüne böyle siyah bir şey

Yaptım fakat bir değişiklik olmadı

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    4,2 MB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme: