Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mErg

Çalışkan
Merhaba,

FACEIT Anti-Cheat’i kullanabilmem için BIOS’tan "secure boot" özelliğini etkinleştirmem gerekiyor. Ancak BIOS’a girip secure boot’u açmaya çalıştığımda “CSM is loaded, please disable it” şeklinde bir hata alıyorum. Bu uyarıdan sonra sistemi yeniden başlattığımda BIOS bir daha açılmıyor ve doğrudan masaüstüne yönlendiriyor.

Bu durumda BIOS pilini çıkarıp yeniden takmak zorunda kalıyorum, ancak bu işlem BIOS ayarlarını sıfırladığı için secure boot yeniden devre dışı kalıyor.

Birçok yöntemi denememe rağmen sorunu çözemedim, bu nedenle buradan da yardım almak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekran kartı: MSI GTX 1060 6G

Çözüm
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum sorunu diğer kullandığım HDMI kablosunu bilgisayarda görüntü varken anakarta bağlayıp tekrar başlatarak buldum ve secure bootu aktif etmeyi başardım hepinize iyi aksamlar dilerim.
Ekran kartında başka HDMI portu varsa kabloyu oraya takın.

Bir de bu Secure Boot seçeneği çıkması için BIOS'u UEFI mode almanız gerekiyor, yoksa seçeneğin çıkmaması lazım, çıktığına göre UEFI'dir diye düşünüyorum.

BIOS'a gir.

Advanced-Windows OS configuraiton-BIOS UEFI/CSM mode SE. Enedğinden UEFI'yi seçin.

Orası CSM olduğunda Secure Boot seçeneği çıkmaz zaten.

Bir de bu Secure Boot seçeneği çıkması için BIOS'u UEFI mode almanız gerekiyor, yoksa seçeneğin çıkmaması lazım, çıktığına göre UEFI'dir diye düşünüyorum.
Anakartın portuna takmıştım ama hiç görüntü vermemişti. Seçenek çıkıyor ancak CSM is loaded diyor aktif etmeye çalıştığımda

Orası CSM olduğunda Secure Boot seçeneği çıkmaz zaten.

Yanlış bilgi vermeyelim lütfen. MSI anakart kullanıyorum aynı problemi yaşadım. Secure Boot görünüyor ama aktif etirmiyordu.

Eminsiniz yani yanlış bilgi olduğundan, bendeki anakartta da CSM modu UEFI yapmayınca Secure Boot seçeneği çıkmıyor, nasıl olacak?

@mErg

Secure Boot ayarının olduğu ekranı çekip paylaşır mısın?
Biraz bekletecegim çünkü pili cikarip takmam gerekicek suan giremiyorum biosa

Biraz bekletecegim çünkü pili cikarip takmam gerekicek suan giremiyorum biosa
Buyrun böyle gözüküyor

Dosya Ekleri

• 20251009_184556.webp
    20251009_184556.webp
    4,6 MB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme: