Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Bu ayar BIOS'tan overclock yapmaya yarıyor. Eğer normal modu seçerseniz anakartınızın otomatik olarak sunmuş olduğu ayarları kullanırsınız ve pek bir şeyi değiştiremezsiniz. Eğer "expert" modu seçerseniz neredeyse tüm ayarlarla manuel olarak oynayabilirsiniz. Yani mesela CPU voltajı, frekansı gibi ayarlarla oynayabilirsiniz. Expert modu biraz daha tecrübeli tarafa hitap ediyor yani. Yoksa sisteme zarar verme ihtimaliniz var.
Bu ayar BIOS'tan overclock yapmaya yarıyor. Eğer normal modu seçerseniz anakartınızın otomatik olarak sunmuş olduğu ayarları kullanırsınız ve pek bir şeyi değiştiremezsiniz. Eğer "expert" modu seçerseniz neredeyse tüm ayarlarla manuel olarak oynayabilirsiniz. Yani mesela CPU voltajı, frekansı gibi ayarlarla oynayabilirsiniz. Expert modu biraz daha tecrübeli tarafa hitap ediyor yani. Yoksa sisteme zarar verme ihtimaliniz var.
Yani ayarları değiştirebiliyorsunuz kendiniz. Bir nevi overclock gibi oluyor aslında. Normal modu performans modu gibi düşünebilirsiniz. Expertte ise kendiniz manuel olarak ayarlıyorsunuz ayarları.
Yani ayarları değiştirebiliyorsunuz kendiniz. Bir nevi overclock gibi oluyor aslında. Normal modu performans modu gibi düşünebilirsiniz. Expertte ise kendiniz manuel olarak ayarlıyorsunuz ayarları.
Açsak ve hiçbir şeyi degistirmesek yine OC mi oluyor. @Kedicik
Expert açıp ayarlara dokunmazsan olmaz ama normal modda açarsan evet, bir tık arttırıyor ayarları yani OC yapıyor. Anakartta hangi ayarların sunulduğuna bağlı biraz da.Açsak ve hiçbir şeyi degistirmesek yine OC mi oluyor.
Expert açıp ayarlara dokunmazsan olmaz ama normal modda açarsan evet, bir tık arttırıyor ayarları yani OC yapıyor.
Normal artiriyor ve expert dusuruyor, peki bu varsayilan olarak hangisi? @Kedicik
Hayır hocam. Expertte kendin ayarlıyorsun varsayılan ayarları. Normal modda ise zaten sana anarkatın sunmuş olduğu ayarları otomatik ayarlıyor. Varsayılan olarak hangisi açık olduğundan emin değilim. Ayar kapalıdır başta diye düşünüyorum.
Hayır hocam. Expertte kendin ayarlıyorsun varsayılan ayarları. Normal modda ise zaten sana anarkatın sunmuş olduğu ayarları otomatik ayarlıyor. Varsayılan olarak hangisi açık olduğundan emin değilim. Ayar kapalıdır başta diye düşünüyorum.
Arastirdim ve bende expert oldugunu gordum, bu garanti disi birakir mi? @Kedicik
Kapali derken?
Sisteme zarar vermediğin sürece garanti dışı kalacağını sanmıyorum. Isınma yoksa zarar da vermez. Zaten OC ayarları sıfırlanabiliyor. Farkına bile varmazlar.Arastirdim ve bende expert oldugunu gordum, bu garanti disi birakir mi? @Kedicik