Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YoMqt

Uzman
  • Anakartım B450M-A Pro Max
  • İşlemcim R5 5600
  • Ekran kartım GTX 960 4 GB
Sisteme Linux kurmak için Secure Boot'u kapatmak istiyorum ama kapatınca bilgisayar görüntü vermiyor. BIOS'u sıfırlayınca görüntü veriyor. 1 yıldır falan bu sorun yüzünden BIOS'u elleyemiyorum bile. Bilgisi olan birisi yardım edebilirse çok güzel olur. Bilgisayarcıya götürüp para kaybetmek istemiyorum kolay bir sorun gibi gözüküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS yazmaya 1500 TL isteyen kişi soyguncudur. Maksimum 500 demesi lazım.
Biz de çaktık olayı yok kalsın dedik. 1 yıl önce şu an bendeki anakartı AM4 destekleyen anakart istedim diye 3500 TL'ye sattı bana. Şu anki piyasada bile 2900 lira anakart. (B450M-A PRO MAX)

Hocam bugüne kadar erteliyordum gerek yok diye ama anlık gelen Linux kurma isteğiyle böyle bir errorla karşılaştım :(

1754440254639.webp

Mecbur yarın bilgisayarcıya gidip BIOS konusunu sormam lazım. Yarın yazarım gelişmeleri.

2000 TL istiyor BIOS yeniden yazdırmak için.

Ufak bir pazarlık sonucu 1000 TL'ye BIOS'u yeniden yazdırdım ve kasa bakımını falan yaptırdım. Ama sorun devam ediyordu. Bilgisayarcı abiyle yaptığımız ufak bir çalışma ile sorunun RAM'de olduğunu öğrendik. 1 RAM'i çıkarınca sistem önceki gibi çalışıyordu. :( Boşuna 1000 lira gitti şimdi RAM için bir 1000 lira daha vereceğiz be. En azından sorun çözüldü. Aynı sorunu yaşayan biri olursa lütfen teker teker RAM'leri çıkartıp takıp denesin bir de. İyi geceler herkese.
İnsanlarda Secure Boot açınca görüntü gelmez sizde kapatınca. GTX 960 UEFI desteği var mı bir bak. Yoksa eğer UEFI GOP BIOS yazman gerek. GPU-Z ile bakabilirsin.

Secure boot açınca CSM'nin de açık kaldığından emin ol.

Bu arada BIOS güncel mi?

İnsanlarda Secure Boot açınca görüntü gelmez sizde kapatınca. GTX 960 UEFI desteği var mı bir bak. Yoksa eğer UEFI gop BIOS yazman gerek. GPU-Z ile bakabilirsin.

Bakayım bir hocam. Bu arada bu sorun anakart ve işlemciyi değiştirdikten sonra başladı. BIOS'u son sürüme güncelledim yine aynı.