Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Doruk51

Uzman
Merhaba az önce BIOS ayarlarından XMP ayarını açtım ve sistemden hiçbir şekilde görüntü gelmedi ve fanların hızı bir artıyordu bir azalıyordu bilgisayar kapanmadı. Ben de gücünü kestim elim ayağım boşaldı korkudan yalvarırım yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Teşekkürler, belirttiğiniz yerde pimleri gördüm. Geriye sadece bunu bir büyüğüme söyleyip işlemi yapmak kaldı. İşlemi uyguladığımda haber vereceğim.

Kasayı açıp riske atmadık, PC'yi aldığımız yere götürdük. PC'ye başka RAM'ler taktırdık. Clear CMOS yaptık PC gene açılmadı ve bugün sorun çözüldü. Sistemde Secure Boot ve TPM açık olmasına rağmen PC hacklenmiş. Bilgisayara yazılım atıp kurtarmışlar, yoksa anakartın değişmesi gerekicekdi.

Teşekkürler, belirttiğiniz yerde pimleri gördüm. Geriye sadece bunu bir büyüğüme söyleyip işlemi yapmak kaldı. İşlemi uyguladığımda haber vereceğim.

Kasayı açıp riske atmadık, PC'yi aldığımız yere götürdük. PC'ye başka RAM'ler taktırdık. Clear CMOS yaptık PC gene açılmadı ve bugün sorun çözüldü. Sistemde Secure Boot ve TPM açık olmasına rağmen PC hacklenmiş. Bilgisayara yazılım atıp kurtarmışlar, yoksa anakartın değişmesi gerekicekdi.

Çözüm
Sistemde Secure Boot ve TPM açık olmasına rağmen PC hacklenmiş. Bilgisayara yazılım atıp kurtarmışlar, yoksa anakartın değişmesi gerekicekdi.
Bilgisayarcı yalanı gibi geldi düpedüz. Modern sistemlerde virüs ile anakartı bozmak zor. Gigabyte anakartlarda Secure Boot açınca sistem soft brick olabiliyor. Yazılım attık dedikleri de BIOS'u yeniden yazmış olabilirler.

Bütün bu tantana içinde RAM niye değişiyor anlamadım tabi.

RAM'ların marka, model ve hafızası aynıdır umarım.

Bilgisayarcı yalanı gibi geldi düpedüz. Modern sistemlerde virüs ile anakartı bozmak zor. Gigabyte anakartlarda Secure Boot açınca sistem soft brick olabiliyor. Yazılım attık dedikleri de BIOS'u yeniden yazmış olabilirler.

Bütün bu tantana içinde RAM niye değişiyor anlamadım tabii.

Hocam RAM'ler değişmedi başka RAM'ler kullandık yani RAM yanmış olabilir mi diye denedik virüs konusuna gelirsek ise WO Mic uygulamasından şüpheleniyorum.