Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Ben bugüne kadar içerisinden speaker çıkan bir anakart görmedim. Bu belki 20 yıl öncesindeki anakartlarda olan bir şeydi. Artık anakartların içerisinden speaker çıkmıyor. Hatta bu speaker genelde kasaların içinden çıkardı, anakartların değil.
Kaldı ki artık speaker'a çok da gerek olduğunu düşünmüyorum. Anakartların üzerinde ya tekil LED ışık var ya da alfanümerik hata gösterge LED'i var.
Kaldı ki artık speaker'a çok da gerek olduğunu düşünmüyorum. Anakartların üzerinde ya tekil LED ışık var ya da alfanümerik hata gösterge LED'i var.
Ben bugüne kadar içerisinden speaker çıkan bir anakart görmedim. Bu belki 20 yıl öncesindeki anakartlarda olan bir şeydi. Artık anakartların içerisinden speaker çıkmıyor. Hatta bu speaker genelde kasaların içinden çıkardı, anakartların değil.
Hoparlör derken ne demek istiyorsunuz?Bu anakartı aldım. Bilgisayarı kurdum. Fakat kutudan speaker çıkmadı. Bunu ayrı mı almam gerekiyor yoksa farklı bir yöntem mi var? İnternetten aradım fakat hiçbir bilgiye ulaşamadım bu anakartla ilgili.
Hparlör demedi, speaker dedi (Aynı şey olsa da aynı şey değil
Hata verdiğinde bip sesi yapan alet. Tamamdır.Hparlör demedi, speaker dedi (Aynı şey olsa da aynı şey değil). Bundan bahsediyor:
Eki Görüntüle 104122
Artık genel olarak PC'ler daha sorunsuz çalıştığı için buzzer hayatımızdan çıktı diyebiliriz.
Speakerlar genelde kasaların içinden çıkıyor. Kendi şahsi bilgisayarımda eski hazır kurulu Pentium bir kasadan söktüğüm speakerı kullanıyorum. Nostaljik oluyor, benim gibi kafan kontak insanlar bip sesi gelmeden rahat edemeyebiliyor
.
Buzzer hoparlörü bunun ismi, bundan Linux üzerinden müzik caldıranlar falan da vardı. Buzzer yerine anakartımın MONO_OUT çıkışında bir hoparlör var, bip seslerini oradan yapıyor. Yalancı buzzer yani.