Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Ocak 2025
- Makaleler
- 62
Orta düzeyli bilgisayarlara başlangıç için güzel bir kart denilebilir.
Arlecchino
Başarılı
B650MT kullanıyorum ve herhangi bir sorun yaşamadım, memnunum. Modelden modele farklılık gösterir ama genelde BIOSTAR iyi kart yapıyor.Bir sistemde özelleştirme kısmında gördüm. Almayacağım sadece merak ettiğimden sordum, nasıl bir anakart?
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 17
Anakartın özellikleri fena durmuyor aslında, güzel bir anakart bence. 3 adet M.2 yuvası, dahili Wi-Fi anten yuvası olması falan gayet iyi olmuş. Ancak böyle bir anakartta sadece 2 adet SATA yuvası olması da pek iyi olmamış ne yalan söyleyeyim.
efebatiin
Yetkin
B650MT kullanıyorum ve herhangi bir sorun yaşamadım, memnunum. Modelden modele farklılık gösterir ama genelde BIOSTAR iyi kart yapıyor.
BIOSTAR'ı neden bu kadar sevmiyorlar ben anlamış değilim
Anakartın özellikleri fena durmuyor aslında, güzel bir anakart bence. 3 adet M.2 yuvası, dahili Wi-Fi anten yuvası olması falan gayet iyi olmuş. Ancak böyle bir anakartta sadece 2 adet SATA yuvası olması da pek iyi olmamış ne yalan söyleyeyim.
SATA kullanma boş ver
Fiyatına değer mi sence? 700TL farkla gaming Plus veya 500TL farkla m gaming Plus varken alınabilirliği var mı? B850MP-E Pro'nun faz sayısı düşük diye duymuştum. Yanlış hatırlamıyorsam 10 faz olması lazım.
The Way Of A Gentleman
Çalışkan
@efebatiin, Biostar ddr4'te baya kötü BIOS güncellemeleri yaparak (yapmayarak) milletin nefretini kazandı o yüzden fazla sevilmiyor.
- Makaleler
- 17
"In terms of specs, the 55A VRM, which features a 12-phase design and DDR5-8000 MT/s support (...)" (Kaynak)Fiyatına değer mi sence? 700TL farkla gaming Plus veya 500TL farkla m gaming Plus varken alınabilirliği var mı? B850MP-E Pro'nun faz sayısı düşük diye duymuştum. Yanlış hatırlamıyorsam 10 faz olması lazım.
12 fazlı bir VRM yapısı var mış. Ayrıca fiyat konusunda bence biraz daha ucuzlarsa alınabilir, dediğin gibi az farka Gaming Plus gibi modeller varken tercih etmek çok da mantıklı değil gibi.
efebatiin
Yetkin
@efebatiin, BIOSTAR DDR4'te bayağı kötü BIOS güncellemeleri yaparak (yapmayarak) milletin nefretini kazandı o yüzden fazla sevilmiyor.
Peki bu DDR5 için de geçerli mi hocam? Yoksa düzeldiler mi? Açıkçası DDR5 için böyle bir şikayet görmedim ben.
- Makaleler
- 17
Elimde BIOSTAR B250MHC anakart var ancak 6/7. nesil destekli olmasına rağmen 2020'de bile BIOS güncellemesi gelmiş anakarta. "DDR4 anakartlarda BIOS güncellemesi yayınlamadı" diye genelleme yapmak mantıksız olur bence.@efebatiin, BIOSTAR DDR4'te bayağı kötü BIOS güncellemeleri yaparak (yapmayarak) milletin nefretini kazandı o yüzden fazla sevilmiyor.
Düzenleme: Anakart 2020'de piyasaya sürülmüş zaten
O zaman dediğin doğru diyebiliriz...
Arlecchino
Başarılı
Fiyatına değer mi sence? 700TL farkla gaming Plus veya 500TL farkla m gaming Plus varken alınabilirliği var mı? B850MP-E Pro'nun faz sayısı düşük diye duymuştum. Yanlış hatırlamıyorsam 10 faz olması lazım.
Ben mesela o bütçelerde anakart alsaydım sanırım 500TL farkla m gaming Plus alırdım. Görüntüsüde hoş duruyor.
Peki bu DDR5 için de geçerli mi hocam? Yoksa düzeldiler mi? Açıkçası DDR5 için böyle bir şikayet görmedim ben.
B650mt için 2-3 ayda bir güncelleme yayınlamışlar bence iyi.