Arkadaşlar selam. Apartmandaki asansörlerden bir tanesini çağırınca ikisi birden geliyor. Bunun sebebi nedir ve ne kadara tamir edebiliriz? Biz de bu işlerden anlayan parasıyla bu işi yapacak birisi var mı?
Bazı yeni binaların asansörlerinde karşılaşıyorum bu durumla. Yani bir sorun olduğunu görmüyorum.
Asansörler de bayağı kaliteli ha, eski olsa bozuk olduğunu sanardım.
Bu ciddi bir sorun ve asansörü bu şekilde birisi bağladıysa net geri zekalıdır. İki tane asansör olan bir yerde asansörü çağırınca boş olan asansör gelmeli ikisinin birden boşu boşuna gelmesine gerek yok. Eğer bilerek bağlamadıysa da bu asansör sisteminin bozulduğu anlamına geliyor.
Yok güzel kardeşim yok sorduk zaten arızalanmış o yüzden ikisi birden geliyor. Zaten bir asansör on kişi alabiliyor. Eğer bir dairede on kişiden fazla oturuyorsa zaten o artık aile değil başka bir şeydir.
İkili asansörlerin birbiriyle anlaşmasını sağlayan bir seri haberleşme kartı olur. Normal şartlarda anlaşırlar; bir asansör gelir ama o kart arızalandıysa asansörlerin birbirinden haberi olmaz. O yüzden ikisi de inecek kişiyi almaya gelir.
Arkadaşlar selam. Apartmandaki asansörlerden bir tanesini çağırınca ikisi birden geliyor. Bunun sebebi nedir ve ne kadara tamir edebiliriz? Biz de bu işlerden anlayan parasıyla bu işi yapacak birisi var mı?
Sizinki yine iyi hocam. Bir apartmana paket vermeye gitmiştim halihazırda yukarıya çıkan, içerisinde insan olan asansör sırf beni almak için içindekilerle beraber aşağıya gelmişti.
Aslında elektronik devre kartı PCB resmi çekilse, yapay zekaya sorup belki yaptırılabilir. Ben de eski MacBook Pro görüntü vermiyordu, netten devre şemasını buldum, yapay zekaya attım, sorunu da yazdım. Multimetre ile tek tek kontrol ettirdi, çipi de buldum ama parçayı bulmak zor oldu; sonrasında bıraktım.
Aslında elektronik devre kartı PCB resmi çekilse, yapay zekaya sorup belki yaptırılabilir. Ben de eski MacBook Pro görüntü vermiyordu, netten devre şemasını buldum, yapay zekaya attım, sorunu da yazdım. Multimetre ile tek tek kontrol ettirdi, çipi de buldum ama parçayı bulmak zor oldu; sonrasında bıraktım.