Umarım gününüz iyi geçiyordur. Bu konuyu hissettiklerimi, yaşadıklarımı, dertlerimi anlatacağım kimse olmadığı veya olduğunu düşündüğüm ama belki de değişen birisi olduğu için açıyorum. Gerçi öyle birileri olsa dahi sanırım yine de karşılıklı konuşmayı tercih etmem. Hislerimi paylaşabilen birisi değilimdir pek. Neyse, ben 18 yaşına girmiş biriyim. Lise daha yeni bitti ve çoğu kişinin ömrünün en iyi yılları olan lise benim için pek iyi geçmedi. Aslında liseye geçtiğimde iyi diyebileceğim bir şekilde gidiyordu. Çok çocuktum, doğrudur, çok hatalar yaptım. Bana değer vermeyen insanları çok yücelttim. Yine de iyisiyle kötüsüyle bir şekilde gidiyordu, halimden memnundum. Lise 2'de bir arkadaşımın benden hoşlandığını öğrendim ve sevgili olduk. İlk sevgilimdi, onun da öyleydi. Beraber güzel zamanlar geçiriyorduk, sınıfta her gün beraberdik. Onun için arkadaşlarımla takılmıyordum (ne kadar arkadaş denir orasını bilmiyorum, evet takılırız eğleniriz ama arkamdan konuşurlar). O da ben de birbirimizi hayatımızın merkezlerine koymuştuk (ilişkinin başlarında değil ama sonrasında çok koydum). Belki çocukluk aklıyla, belki olgunlaşmadım diye bilmiyorum, belki de sadece aptalın tekiydim. Çok hata yaptım ilişkimde. Beni eskiden seven kişilerle konuştum (aldatma gibi değil), sevgilime pek değer vermedim vs. O, başka kızlarla konuşmamdan çok rahatsız olmaya başladı. Zamanla yaptığım şeyler yüzündendir, bir şey demiyorum. İlişkimizin 1 buçuk 2. yılına doğru yaklaşırken ilişkimiz neredeyse bitmiş denebilirdi. Aslında sadece nasıl ayrılacağımızı bilmiyorduk. Aslında birbirimizi seviyorduk ama ilişkiye daha fazla devam edemiyorduk. Yine de konuşmaya devam ettik. O hatalar yaptı, ben hatalar yaptım. Eninde sonunda ilişkimizin ilk halinin tam tersine dönmeye başladı durum. Bu sefer ben onunla iyi olmaya çalışıyordum, kavgaları tartışmaları mantık çerçevesinde konuşmaya çalışıyordum, orta yolu bulmaya çalışıyordum ama o kendi istediği şeyleri yaptırmak istiyordu. İlişkinin başlarında yaptığım şeyler yüzünden biliyorum ama gidip geçmişi düzeltemiyorum. 3. yıla girmeye birkaç gün kala ayrıldık. Daha öncesinde de çok kez ayrılıp barışmıştık ama her seferinde konuşmaya devam ediyorduk. Neyse, uzun lafın kısası ilişkimizi mahveden yaptığım hareketlerle benim. Güvenini sarstım, bir daha toparlanmadı ve ilişki bitti. Çok seviyordum, hâlâ çok seviyorum. O bana ne kadar kin beslese dahi belki de iyi yansıtamadım sevgimi, bilemiyorum. İçime dönük bir insanım, insanlarla iletişimim çok iyi değildir. Aslında bunlar dert de değil, insanlar ne dertler yaşıyor; sevdiğini kaybedenler, evlat acısı yaşayanlar, neler neler. Sadece çok daraldığım bir olayı paylaşmak istedim. Sadece ilişki anlamında değil, arkadaş anlamında da yanımda arkadaşım diyeceğim kimse kalmadı. Birisi var ama o da yeni arkadaşlar edinince pek görüşemez olduk.Belki de lisenin başında şimdi sahip olduğum zihniyete sahip olsam şu an onunla çok güzel bir ilişkide, çok güzel memnun olduğum bir hayat yaşıyor olabilirdim. 4 yıl öncesine bu zihniyetle gitmek için hayatımdan 20 seneyi verebilirim sanırım. Hayatımdan memnun birisi değilim, günlerim çok boş geçiyor, konuştuğum kimse yok. Bilmiyorum, biraz ezik bir kişiliğe sahibim. Kendime dürüst olmak istiyorum ve evet, kendimi ezik olarak görüyorum. İnsanların beni sevmesini istiyorum, çevremin geniş olmasını istiyorum. İnsanlar memnun olsun diye kişiliğimden farklı şekilde davranıyorum, kimseye zayıf yanlarımı göstermemeye çalışıyorum. Beni tanıyan birisi okusa bunları belki de asla hak vermez böyle düşündüğüme. Bilmiyorum, belki de bu yalnızlık bana yeni şeyler öğretir, birkaç seneye belki daha iyi, memnun olduğum birisi olabilirim. Kısaca, çocuk aklıyla inandığım şeyler yıllarca yük oldu sırtıma, olmaya da devam ediyor (kimse yük olmadı, ben kendi kendime yük oldum sadece. Kendimi yanlış açıklamak istemiyorum, belki okuyan birisi olur bu mesajlarımı, beni tanıyan). Neyse, umarım gününüz iyi geçiyordur. Bunları içimi dökmek için yazdım, biraz uzun yazdım kusura kalmayın. Aslında yazacak çok şey var, biraz üstün körü anlattım ama daha da uzasın istemiyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: