PC Uzmanı

Başarılı
Hem kurdan hem de stok sorunlarından dolayı şu anda birçok kişinin 200.000 TL gibi bütçeler ile ekran kartı satın aldığını görüyorum. İsteyen parasını istediği şekilde harcar, buna kimse karışamaz fakat bir tane "güncel" ekran kartı için bu paraların veriliyor olması bir tek bana mı "absürt" geliyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşırı saçma. O fiyatın çok ve çok altında bile günümüzde neredeyse her işi sıkıntısız kaldırabilecek ekran kartları bulunuyor.

Ben de öyle düşünüyorum hocam. Alma diyemem, belki alan kişi PC'den para kazanıyordur ama şahsen almam. Çünkü satmak istesen kim alır ki? Zaten alabilecek parası olan adam o kadar para verirken gider sıfırını alır.

Ben de öyle düşünüyorum hocam. Alma diyemem, belki alan kişi PC'den para kazanıyordur ama şahsen almam. Çünkü satmak istesen kim alır ki? Zaten alabilecek parası olan adam o kadar para verirken gider sıfırını alır.

Bu yazdıklarınız ikinci el için ise o fiyat daha da saçma oluyor. Motosiklet fiyatına, hatta o kadar düşerseniz araba fiyatına, ekran kartı almak saçmalık.

Bu yazdıklarınız ikinci el için ise o fiyat daha da saçma oluyor. Motosiklet fiyatına, hatta o kadar düşerseniz araba fiyatına, ekran kartı almak saçmalık.

Yok sıfır için 200 bin ama ikinci elde satmak istesen bile 180K-170K desek hadi 160K diyelim kimse almaz o paraları verebilen gider sıfır alır.

Bende RX 9070 XT Sapphire Nitro+ almaya karar verdim bir ekran kartına o kadar para vermek istemediğim için bunu alacağım en az 100 bin TL fark var Sapphire Nitro+ RX 9070 XT 47 bin TL RTX 5090 Ventus 157 bin TL.

Hem en azından kafam da rahat olur yani borcum olmayacağı için.

Zaten 1-2 ay sonra hikayeli oyunları bırakmaya karar verdim LoL'e başlayacağım yani 5090 ile hikayeli oyunlar oynamazsam hem parama yazık olur hem de karta hakaret olur.

Son düzenleme:
Yüksek ihtimak 5090'dan bahsediyorsunuz. İşini o ekran kartı üzerinden yapacak birini düşünelim. Bütçe sorunu yok, sessizlik ve düşük sıcaklıklar için fazladan 40k o adam için pek bir şey ifade etmiyor.

Yüksek ihtimak 5090'dan bahsediyorsunuz. İşini o ekran kartı üzerinden yapacak birini düşünelim. Bütçe sorunu yok, sessizlik ve düşük sıcaklıklar için fazladan 40k o adam için pek bir şey ifade etmiyor.

Aynen öyle hocam. Gider zaten hem sıfır alır. Hem de işinden para kazanıyordur belki.

Yok sıfır için 200 bin ama ikinci elde satmak istesen bile 180K-170k desek hadi 160k diyelim kimse almaz o paraları verebilen gider sıfır alır.

Bende RX 9070 XT Sapphire Nitro+ almaya karar verdim bir ekran kartına o kadar para vermek istemediğim için bunu alacağım en az 100 bin TL fark var Sapphire Nitro+ RX 9070 XT 48 bin TL RTX 5090 Ventus 157 bin TL.

Hem en azından kafam da rahat olur yani borcum olmayacağı için.

Zaten 1-2 ay sonra hikayeli oyunları bırakmaya karar verdim LoL'e başlayacağım yani 5090 ile hikayeli oyunlar oynamazsam hem parama yazık olur hem de karta hakaret olur.

Yazdıklarında tutar tek bir yan yok, neresinden tutsak elimizde kalıyor. 200 bin liralık karta bütçe ayıran adam, ikinci elde edeceği zararı değil, o kartla kazanacağı vakti veya parayı düşünür. Bu kartı alan ya iş yapıyordur ya da bütçesi vardır. Ayrıca zamanında 40-50 bin TL'ye 4090 alanlar vardı, şimdi o paralara bulabiliyor musun?

Asıl komedi ise LoL oynamak için 48 bin TL'lik karta yatırım gözüyle bakıp bir de RTX 5090 ile kıyas yapman. Hesap makinesiyle bile oynanan bir oyun için 9070 XT bile israf. Bence bir APU sistem toplasan daha da tasarruf ederdin. :D

Yazdıklarında tutar tek bir yan yok, neresinden tutsak elimizde kalıyor. 200 bin liralık karta bütçe ayıran adam, ikinci elde edeceği zararı değil, o kartla kazanacağı vakti veya parayı düşünür. Bu kartı alan ya iş yapıyordur ya da bütçesi vardır. Ayrıca zamanında 40-50 bin TL'ye 4090 alanlar vardı, şimdi o paralara bulabiliyor musun?

Asıl komedi ise LoL oynamak için 48 bin TL'lik karta yatırım gözüyle bakıp bir de RTX 5090 ile kıyas yapman. Hesap makinesiyle bile oynanan bir oyun için 9070 XT bile israf. Bence bir APU sistem toplasan daha da tasarruf ederdin. :D

Hocam şöyle ki, 4K hikâyeli akar. Steam'de çok fazla oyunum var, 4K ultrada oynamak istiyorum. sonradan 1-2 ay sonra geçiş yapacağım o yüzden.

Kıyas yapmamdaki sebep 200K bütçem olduğundan. yoksa tabii iş için herkes alabilir para kazanır ama ben sadece oyun oynuyorum.