Fueren

Başarılı
Başlık uzun oldu ama anca bu kadar kısalıyor. Bir erkek bir kızla normal arkadaşken ve kız o erkeğe normal gözle bakıyorken, erkek kızdan hoşlanmaya başlayınca neden bu durum o erkeği güvenilmez yapar? Güvenilmez yerine başka bir şey diyecektim ama kibarlaştırmak istedim.

Bence bazı kızlar kötü ilişki deneyimleri yaşayıp bir süre ilişki yaşamak istemiyor olabiliyorlar.
Belki de bir travmaları var. Bunları aşmak yerine erkeğe güvenilmez lafını yapıştırıp geçiyorlar.

Böyle bir durumda erkek "güvenilmez" olarak düşünülüyorsa bence o arkadaşlık zaten gerçek bir arkadaşlık değilmiş diye düşünürüm ben. Çünkü arkadaşı olduğun kişiyi en azından nasıl biri olduğunu tanırsın. İyi olduğunu düşünürsen arkadaş olursun. Demek ki kız erkeği tam olarak tanımıyor, bundan dolayı da güvenemiyor ve onu reddettiğinde erkeğin ters tepeceğini düşünüp böyle bir durumda daha da soğuyor olsa gerek.

Arkadaşlık durumundayken, erkek kızdan hoşlandığında, kızdan aynı sinyalleri almıyorsa bence bunu asla kıza söylememeli. Kızın da gönlü varsa o da erkeğe bunu hissettirir zaten.

Tam tersi durumu 2 kere yaşadım ve arkadaşlığımız halen devam ediyor bu kişilerle. Onların hissettiği gibi hissetmediğimi söyledim açıkça. Üzüldüler ama anlayışla karşıladılar.

Bir kız ve erkeğin arkadaş olması.
Erkeğin kızdan hoşlanması, kızın karşılık beslemeyip kararsız kalması.
Kızın artık çoğu şeyi rahatlıkla anlatamaması, mesela kız hoşlandığı başka bir çocuktan bahsedemeyebilir. Ya da erkek, kızın en basit hareketlerine bile anlam yükleyebilir ve kız artık bunalabilir.
Falan filan bir sürü şey sayılır, insan ilişkilerinde etkili olan birçok dinamik var. Mesela kız kendine öyle bir yük yüklemek istemiyordur, ohooo sayılır da sayılır.

Arkadaşlığınızın durumu da etkili, "arkadaşlık" denilen şeye herkes farklı kafayla bakıyor 😄