Mesela genel olarak hangi oyunlara etki edebilir? Yani bu, bir ekran kartının tamamen gücünün kullanılmaması mı demek? Örneğin, GTA 5, Enhanced, Online, CS2, Valorant veya günlük kullanım vesaire öyle böyle fark ettirir mi, hani olmasa da mı olur? Bildiğim kadarıyla NVIDIA Control Panel'de MUX Switch olmayınca ekran kısmındaki şeyler gözükmüyor, dokunamıyoruz; sadece üstte 3-4 şey gözüküyor. Anlamışsınızdır demek istediğimi.
Ekran kartının gücünü tam kullanamaması gibi düşünmenize hak veririm ama durum tam olarak böyle değil. İşlemci ağırlıklı oyunlarda daha çok hissediliyor çünkü dediğim gibi MUX olmayınca işlemci üzerinden İGPU'dan görüntü alınıyor bu da gecikme yapıyor. Günlük kullanımda pek hissetmezsin.
Bir gün ekstra monitör takarsan ve HDMI veya DisplayPort çıkışı ekran kartından değil ise 120Hz gibi sabit kalabiliyor. O yüzden avantajı var ancak laptoptan laptopa da değişiyor bu durum.
Cüzdanınız öyle uygun gördüysa yapacak bir şey yok. Dünyanın sonu değil. 10-15 yıllık bilgisayar kullanan insanlar var.
Aynı fiyat bandında bir üründe varsa, diğerinde yoksa benim için belirleyici bir özellik olmazdı. Ben gerçek anlamda bir artısını veya eksisini görmüyorum.