Bir güç kaynağının ne kadar güç sağlayabileceği ne ile belirleniyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Jeh0Ke
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 113
  • Etiketler Etiketler
    güç

Jeh0Ke

Becerikli
Merhaba, biliyorum bu forum pek elektrik ve elektronik ile alakalı değil ama sormak istedim. Bir güç kaynağının maksimum kaç Watt güç sağlayacağını hangi komponent belirliyor? Kullanılan kapasitörlerin büyüklüğü ve sayısı mı, konvertörler mi yoksa transistörler mi? Teorik olarak güç kaynağına ek veya daha iyi komponentler takarak daha yüksek bir güç vermesi sağlanabilir mi yoksa daha fazla güç için en baştan bir tasarım mı yapılmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak trafonon da yeterince güç vermesi gerekir. Dediğiniz komponentler ve devre tasarımı da iyi olması lazım. Gücü verimli hale getirmek için de bazı şeyler lazım. PSU çeşitli voltajlarda ve akımlarda güç veriyor. Elbette korumalar da lazım.

Selam, bu konu biraz karışık aslında. Bunun için güç kaynaklarındaki primary ve secondary taraf kavramına hakim olmak gerekiyor. Yardımcı olması için hazırladığım güç kaynağı topolojileri hakkında 3 bölümlük bir serim var. Göz atabilirsiniz:

Kullanılan kapasitörlerin büyüklüğü ve sayısı mı, konvertörler mi yoksa transistörler mi?

Evet büyüklük ve sayı anahtar nokta burada. Siz o topoloji serisine bir bakın. Kafanızda çok fazla fikir oluşacak.

Günün sonunda olay, iç yapıdaki bileşen seçiminde "bigger and better" kavramına gidiyor. Yani topoloji kavramına giriş yapmamız gerekiyor. O kısmı anlattım orada.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…