Ben tablet çok kullanan biri değilim ama bende Samsung Galaxy Tab 7 FE var. Tableti bir yere koyup tekrar uyandırdığımda birkaç saniye kasma oluyor. Herhalde RAM yetersizliğinden kaynaklanıyor. İpad hiç kullanmadım ama RAM optimizasyonu daha verimli olduğunu duymuştum İPad'lerde.

Söylediğiniz her şeye harfi harfine katılıyorum, içerisinde eğer iPadOS yerine macOS olsaydı ya da macOS programlarını açabilseydi çok daha muhteşem bir sistem çıkabilirdi ortaya, ve Windows ile iç içe çalışabilseydi yine harika olurdu ama maalesef bu senaryoda da kendisini göstermiyor, Dokunmatik ekranlı klavyesi ayrılabilen macOS işletim sistemli kalem ile uyumlu bir MacBook ortaya çıkarsaydı Apple en önden ben almaya giderdim sanırım, ama bunu da yapmadı umarım bir gün yaparlar çünkü iPad Pro'nun içerisinde şu an M4 işlemci var yani MacBook'dan bile daha güçlü ama bu işlemci hiçbir işe yaramıyor çünkü iPadOS uygulamaları macOS uygulamalarına karşın çok yetersizler, Adobe programlarının kıyaslamasını bile yaptım ve inanın çok gerisinde...
Dediğiniz gibi iPadOS için sunulan Adobe programları ile profesyonel bir şekilde çalışmak çok zor hocam. MacOS veya Windows versiyonlarına göre çok ama çok yetersizler. 3D Tasarım tarafında ise 3ds Max, Blender veya mühendisler için SolidWorks, CATIA gibi programlara alternatif olabilecek iPadOS programları yok. Firmalar bu programların iPadOS versiyonlarını da çıkarmıyorlar. Kendileri de bir gelecek görmüyorlar muhtemelen. Autodesk geçmişte iPad için eğlencesine kullanılabilecek bir 3d modelleme programı sunmuştu ama sonrasında onu da geri çektiler.

Merhaba sorum başlıktaki gibi dijital sanat, grafik tasarım gibi belirli kullanım durumları dışında bana tamamen gereksiz bir ürün gibi geliyor, etrafımda MacBook veya laptop tercih etmek yerine iPad tercih etmeye başlayan çok fazla insan oluşmaya başladı. Herhangi bir esprisini göremiyorum ben bu cihazların bana tamamen niteliksiz işlevsiz bir cihaz gibi geliyor, ben de 1 hafta kadar denedim IPad'i ama herhangi bir kullanım senaryosunda rakiplerinin gerisinde kalıyor, mesela kitap okumak istiyorsunuz diyelim Kindle'im çok daha işlevsel ya da diyelim ki video izlemek istiyorsunuz MacBook'um çok daha ilerisinde. Yatarak izlemek istiyorsanız yine stabilite olarak MacBook çok daha ilerisinde sadece kalem ile kullanma senaryosunda yani cidden dijital sanat, grafik tasarım işleriyle uğraşıyorsanız evet alınabilir bir cihaz ama çevremdeki insanlar bunun için de kullanmıyorlar ve şunu fark ettim aldıklarından bir süre sonra ya dolaba kaldırıyorlar ya da çocuklarının eline veriyorlar IPad'i çocuk sussun diye :D. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? İyi günler dilerim.

Bir yandan dediğiniz doğru evet. Ben yıllardır şirketimde kullanırım bilgisayarımı yanıma almıyorum mesela sadece çizim değil Office 365 not alma sunumlar vs bu konuda tam işimi görüyor. Böyle bir işlerde bulunmuyorsanız tabii ki gereksiz dediğiniz gibi.

1 yıla yakın süredir iPad Air 5 kullanıyorum. Genel amacım YKS içindi. Gerçek anlamda defter konusunda çok işe yarıyor, çoğunlukla yanımda taşıdığım bir cihaz bir MacBook gibi değil ancak elimde zaten bir Mac var yenisi gerek görmediğim için işlerimi de iPad üzerinden yapabiliyorsam yaparım. Sınav bitiyor sonrasında dizi/film için Procreate için ve üniversitede kullanmak için kullanırım. Oyun konusunu hiç denemedim. Eğitim aracı olarak işe yarıyor ekosistemde varsa tadından yenmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz gibi iPadOS için sunulan Adobe programları ile profesyonel bir şekilde çalışmak çok zor hocam. macOS veya Windows versiyonlarına göre çok ama çok yetersizler. 3D Tasarım tarafında ise 3DS Max, Blender veya mühendisler için SolidWorks, CATIA gibi programlara alternatif olabilecek iPadOS programları yok. Firmalar bu programların iPadOS versiyonlarını da çıkarmıyorlar. Kendileri de bir gelecek görmüyorlar muhtemelen. Autodesk geçmişte iPad için eğlencesine kullanılabilecek bir 3D modelleme programı sunmuştu ama sonrasında onu da geri çektiler.

Evimde olmayan Apple cihazı yok, en son HomePod bile aldım hiçbir Apple cihazından da verim alamadığım olmamıştı ama iPad cidden çok felaket kötü bir ürün neden böyle bir şey yapmışlar anlam veremiyorum, içerisine macOS yüklenebilse o bile cihazı kurtarabilir bence ama buna bile izin vermiyor Apple bazı YouTuber'lar denemeler yapmışlar ama hiçbiri stabil çalışmıyor maalesef, umarım Apple aklını başına alır şu IPad'e bir çekidüzen verirde alınası bir cihaza dönüştürür, niye firmalar senin dokunmatik ekranına ayrı program versiyonları çıkarmakla uğraşsınlar ki macOS yükle içine geç işte Apple çok kasıyor bu işleri, Apple Watch'a pil süresi yüzünden bir ara çok tilt olmuştum onu da Apple Watch Ultra 2 ile düzelttiler Apple Watch kinim pil sorununun bitmesiyle sona erdi, AirPos'lara aşık bir insanım zaten Apple TV'ye de aynı şekilde ama neresinden tutarsam tutayım IPad'i sevemedim MacOS'u stabil şekilde yüklemenin bir yolunu bile aradım ama donanımsal müdahale ve bilgi birikim olmadan oda mümkün gözükmedi araştırmalarım sonucu, bundan dolayı da iade ettim, bir daha yanından geçmem IPad'in :D
-
UTM ile Windows ve Linux bile kurdum IPad'e ama bu şekilde de tüm gücünden yararlanılmıyor, Bootcamp gibi bir şey de olmaz MacBook'larda bile olmuyor çünkü M serisi ARM işlemcilerle uyumlu değil sanırım, yani tek çözüm ya iPad macOS programlarını açabilecek şekilde yeniden yazılacak ya içerisine macOS programlarını çalıştırabilmesini sağlayacak bir emülasyon kiti eklenecek, ya da en kolayı macOS IPad'e gelecek, yani işlemciler bile birebir aynı neyin inadı bu Apple?

aşık bir insanım zaten Apple TV'ye de aynı şekilde
En hayat kurtaran Apple ürünü açık ara Apple TV hocam. Çok başka bir cihaz. Hiçbir muadili Apple TV kadar kararlı çalışamıyor. Genel olarak uygulama optimizasyonları çok iyi. iPhone'u neredeyse salise kayıpsız olarak ekrana yansıtabiliyor olması da bambaşka bir hikaye. İlk 2014 yılında almıştık. iPhone'dan film açıp ekranı televizyona yansıtmıştık. O dönem bile kayıpsız ve görüntü kalitesini bozmadan o işlemi yapabiliyordu. O gün bugündür ben de Apple tarafında en çok Apple TV'ye hayranım. Hele ki bu son çıkanlarında A15 işlemci olması ve gamepad bağlayarak oyun oynayabilmek vs. çok farklı deneyimler.

Ders çalışmak yazı yazmak için kullanıyorum 3 yıldır. Şöyle ki;
Ağır kitaplar kaldırmam gerekmiyor.
Sadece çalışacağım slaytları değil hepsini taşıyormuşum gibi oluyor. Merak ettiğime anında bakabiliyorum.
El yazısı ile not alarak daha iyi öğreniyorum.
El yazısını tanıma ve ocr özelliği ile notlarımın arasından merak ettiğimi bulabiliyorum.
Yalnızca 1 kitabımızın 1500 ile 10000 arası değiştiği ve slaytların yaprak başına 1 TL olup aylık 1500 TL vermektense iPad kullanarak çok daha fazla kar ediyorum. Ayrıca geçen senelerdeki notlarımı da görüp arada bir çalışmak da cabası oluyor.

Merhaba sorum başlıktaki gibi dijital sanat, grafik tasarım gibi belirli kullanım durumları dışında bana tamamen gereksiz bir ürün gibi geliyor, etrafımda MacBook veya laptop tercih etmek yerine iPad tercih etmeye başlayan çok fazla insan oluşmaya başladı. Herhangi bir esprisini göremiyorum ben bu cihazların bana tamamen niteliksiz işlevsiz bir cihaz gibi geliyor, ben de 1 hafta kadar denedim IPad'i ama herhangi bir kullanım senaryosunda rakiplerinin gerisinde kalıyor, mesela kitap okumak istiyorsunuz diyelim Kindle'im çok daha işlevsel ya da diyelim ki video izlemek istiyorsunuz MacBook'um çok daha ilerisinde. Yatarak izlemek istiyorsanız yine stabilite olarak MacBook çok daha ilerisinde sadece kalem ile kullanma senaryosunda yani cidden dijital sanat, grafik tasarım işleriyle uğraşıyorsanız evet alınabilir bir cihaz ama çevremdeki insanlar bunun için de kullanmıyorlar ve şunu fark ettim aldıklarından bir süre sonra ya dolaba kaldırıyorlar ya da çocuklarının eline veriyorlar IPad'i çocuk sussun diye :D. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? İyi günler dilerim.
2014 yılında iPad 4 almıştım. Oldukça güzel bir cihazdı ancak iPad 6-7 çıkınca Apple cihazı unuttu gitti. Ne güncelleme, ne destek kaldı. Zaten iOS 12-13'den sonra uygulama desteğide kesildi gitti. Youtube vs. açılmıyor mesela.

Aldığıma pişman değilim çünkü o yıllarda Samsung vb. markaların tabletleri rezalet ötesi idi. Tabii artık Apple cihaz almam.

Bayağı bir oldu alalı iPad 6. nesil kullanıyorum evde Mac'de var ikisini de aktif olarak kullanıyorum. MacBook'u evde her türlü işimde dışarıda ise iPad ile mail okurken toplantı yaparken ya da sadece haber okumak için bile oldukça işlevsel olduğunu düşünüyorum acil bir işim çıksa bile iş yerinde ki bilgisayarında anında RDP atabiliyorum. Evde ki kullanım seneryomda ise yatağa geçtikten sonra birkaç saat dizi film izlerken mutfakta yemek yerken YouTube'dan bir şeyler izlemek için çok işlevsel olduğunu düşünüyorum. Son nesilini ihtiyacım olmadıkça almam ama günlük yaşantımda gerçekten kullanmayı sevdiğim bir cihaz. Sevgiler saygılar.