Bir İslami Terör Örneği: Madımak Katliamı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1151
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Duman - Köpekler
Faillerin yurtdışına kaçmış olmaları en kötü kısım. Bu ülkede katliam yapanların yakalanmamasına göz yumulur; hadis okuyan hakkında hemen ertesi gün tutuklanma kararı çıkarılır...

İnsanlar şu dünyada ikiye ayrılır; İyiler ve Kötüler.
İnsanların ayrıldığı tek nokta budur. Diğer tüm her şey önemsiz. İsteyen inanır isteyen inanmaz. Aziz Nesin iyi bir insandı. Ama inanmıyordu. Olabilir. Bu onun kendi kişisel kararı. İnsanların kendi kişisel karaları başkasını zerre ilgilendirmez. Kim ne derse desin. Aziz Nesin'e karşı gelenler de cahilin teki yani. Apaçık belli. Madımak Katliamı, cahillerin boş yere bir sürü insanın yaralanmasına ve ölümüne sebep olduğu olaydır. Bunun başka bir açıklaması yok. Rahmetli Aziz Nesin hayatımda tanıdığım en iyi insanlardan biri. Allah Rahmet Eylesin, mekanı Cennet olsun.

Aslında bu olay "kişinin dini kendi çıkarları için kullanması ne gibi sonuçlara yol açabilir?" Sorusuna verilebilecek en güzel cevaplardan biri.

Madımak ve Maraş katliamları aynı ürünün zihniyeti. Aşırı milletçilik zarardan başka bir şey değil.

İfadeler: 62
Milliyetçilik dediğiniz şeyin İslam ile alakası yoktur. İslam ile birleşen şey ülkücülüktür. Ona da milliyetçilik denmez. Kavramların içini boşaltmayın.

Aşırı milliyetçilik görmek isteyen varsa ülkenin kurucularına bakabilir. Kalan şeyler diğer unsurlarla sentez edilip milliyetçilik diye halkın önüne atılan masallardır. Ayıp yahu. Bilmiyorsunuz bari sağa sola çekmeyin.

Biraz yanlış anlamışsınız. Aşırı milliyetçilik derken kastedilen şey zaten milliyetçilik ile alakası olmayan şeyler. Faşizm veya ülkücülük gibi. Her şeyin aşırısı zarardır.

Yanlış anlamadım hocam. Aşırı milliyetçilik faşizm veya ülkücülük değildir. Onlar direkt ırkçılık seviyesinde sentezler.

Yanlış anlamadım hocam. Aşırı milliyetçilik faşizm veya ülkücülük değildir. Onlar direkt ırkçılık seviyesinde sentezler.

Demek istediğim şey o işte hocam. Aşırıya kaçılan durumlarda kişi asıl amacından sapar ve farklı şeylere yönelir. Örneğin bugün insanlar dinci olmak yerine dindar olsaydı ülkemiz yüksek bir ihtimalle bu durumda olmazdı. Kendisini koyu Müslüman olarak nitelendiren kişiler öyle bir zehirlenme yaşadılar ki artık "ben koyu Müslümanım" söylemi geriye atıldı ve onun yerini "herkes Müslüman olmalı ve benim istediğim gibi yaşamalı." Safsatası aldı. Başka bir örnek vermek gerekirse "ne yapayım Müslüman olmayan Türkü" şiirinin etkisine kapılan sözde Türkler. Kendilerini Türk ve Müslüman olarak nitelendirirler ancak o kadar aşırıya kaçarlar ki Müslüman olmayanı Türk olarak görmezler. Doğrudan doğruya Türk tarihinin bir kısmını kafadan silerler yani.

İfadeler: 62
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…