CPU ısı sınırına gelindiği an laptoplar kendilerini kapatıyor zaten. Elle bir şekilde bu sınırı değiştirmediğiniz sürece zor.

Hiç belli olmaz ancak burada belirleyici etmen daha önce böyle bir şeyin yaşanıp yaşanmamış olması ben oyle bir olay daha duymadım. Mesela bir bebe Roblox oynarken LAPTOP PATLADI! haberi...
Roblox oynarken laptop patlıyorsa o laptop zaten müzede sergilenmeli. Benim 13 yıllık eski bilgisayarım bile Roblox'u orta ayarlarda açıyor hala.

Hangi dereceler riskli? 90 derece CPU'da oyun oynuyorum ben.
Laptop için 85 derecelere kadar gayet normal diye biliyorum eğer ağır bir oyun oynuyorsanız. 90'ı çok geçmek iyi değil bence. Ama CPU ısı sınırına yaklaşmıyorsa fazla endişelenmeye gerek yok gibi düşünüyorum. Benimki 93'ü geçmiyor mesela, ısı sınırı 98.

Bakımdan önce 98 derece oluyordu kendini kapatıyordu patlaması mümkün değil normal şartlarda.

Sadece güç adaptörünün ısısına dikkat edilirse hiçbir sorun olmaz. Laptop'lar belirli bir sıcaklığın üstüne çıktığında kendini otomatik kapatıyor.

Bir bilgisayarın aşırı yüksek sıcaklığa çıktığında patlaması mümkün mü?

Bilgisayar patlamaz dostum, olsa olsa bataryan yanar bilgisayar alev alır ama patlama gibi bir durumun oluşması söz konusu değil. Bazıları kullandıkları donanımda patlama olduğunu söyleyebiliyor ama genelde bu bahsi geçen patlamalarda cihazın içinde kapasitesi yüksek kondansatör oluyor onlar patlıyor. Bunun dışında elemanları gözle görülemeyecek kadar küçülmüş bir elektronik cihazda patlama olması çok da mümkün değil çünkü patlayacak bir devre elemanı kalmadı. Şu an bildiğim kadarıyla yeni nesil cihazlarda smd elemanları kullanılıyor onlar da aşırı küçük patlama etkisi yapacak bir gücü yok.
Ek olarak bilgisayarlar yüksek sıcaklığa ulaşsa bile içerisindeki kondansatörler patlamaz veya senin düşündüğün patlama etkisini yaratmaz çünkü elektronikte kullanılan akım değerleri 0,4564644 ma veya 3A oluyor. Yüksek akım değerleri de görülüyor ama onlar elektriğin de dahil olduğu kısımlar güç elektroniği, güç kaynakları vs vs. bak onlarda çatırtı veya patırtı sesi duyabilirsin kapasitesine göre tesiri artabiliyor kolum kalınlığında kapasitör görmüşlüğüm var ama onların da üretiminde kullanılan maddeye göre arıza açtığında açığa çıkaracağı hasar minimuma indiriliyor diye biliyorum. Yani patlama olmaz yangın çıkar ki bence daha kötü bir şey.
Hizbullahın elindeki çağrı cihazları nasıl patladı diye sormayın o cihazlar üretimdeyken İsrail istihbaratı tarafından elden geçirildi patlama ve çevreye zarar verme özelliği bulunan bazı eklentileri entegre ettiler.