Darth AMD

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Burdur
Bir moderatör örnek vereyim Techolay.net için olsun bu. Günlük hayatında neler yapıyor? İş saatleri belirli bir saat mi yoksa minimum şu maksimum şu şeklinde mi?

Bilgisayarlardan, ekrandan sıkılıyor mu? Sürekli başkalarının yazdığı şeyleri okumak rahatsız ediyor mu?

(Ben sohbet muhabbet olsun diye yazdım her türlü görüşe açığım sadece merak ediyorum. Yani yazan kişinin moderatör olmasına gerek yok.)

Vardiyalı çalışıyor olabilirler. 8.00 - 13.00 ve 13.00 - 17.00. Zaten 17.00'den sonra hepsi kafa dağıtmak için forumda takılıyordur :D.

Sandığınızın aksine tam bir düzen yok, saatli sisteme geçiş yapılmadığı için müsait olan var ise onlar ilgileniyor. Günlük hayatta herkesin işi gücü olduğu için gün içerisinde konu onay süreleri uzayabiliyor. Minimum veya maksimum şu kadar çalışılsın olayı da yok, kim ne kadar çalıştıysa o kadar hakkını alıyor. Daha fazla detay vermem de uygun olmayacaktır.

Sandığınızın aksine tam bir düzen yok, saatli sisteme geçiş yapılmadığı için müsait olan var ise onlar ilgileniyor. Günlük hayatta herkesin işi gücü olduğu için gün içerisinde konu onay süreleri uzayabiliyor. Minimum veya maksimum şu kadar çalışılsın olayı da yok, kim ne kadar çalıştıysa o kadar hakkını alıyor. Daha fazla detay vermem de uygun olmayacaktır.
Bence daha fazla moderatör alımı yaparak düzenli bir sisteme geçmek forum için en iyisi olabilir. Hem gece açılan konular onaylanır, hem de iş yükü hafiflemiş olur.

@Recep Baltaş, @Barış

Bir moderatör örnek vereyim Techolay.net için olsun bu. Günlük hayatında neler yapıyor? İş saatleri belirli bir saat mi yoksa minimum şu maksimum şu şeklinde mi?
Moderatör değilim ama uzun süre Fivem sunucusunda yetkililik ve yöneticilik yaptım. Bir süre sonra bu saydıklarınıza alışıyorsunuz. Burada da olmadığı gibi bizde de düzen yoktu lakin ilgilenmeyen yetkililer ile yollar ayrılıyordu.

Bilgisayarlardan, ekrandan sıkılıyor mu?
Belli bir süre sıkılmadan yapmıştım. Daha sonradan tabii sıkkınlık vermeye başladı.

Sürekli başkalarının yazdığı şeyleri okumak rahatsız ediyor mu?
İnsanların derdini çözmeyi seviyorsan rahatsız edici olmuyor genelde. Moderatörlük hataları düzeltmek ve düzen sağlamak olduğu için rahatsızlık vereceğini sanmıyorum.

Bence daha fazla moderatör alımı yaparak düzenli bir sisteme geçmek forum için en iyisi olabilir. Hem gece açılan konular onaylanır, hem de iş yükü hafiflemiş olur.

@Recep Baltaş, @Barış
Bütçe anlamında sıkıntı olabileceği için şu an alımlar yavaşladı diye biliyorum. Kaldı ki bütçeden yana sıkıntı olmasa bile bir moderatör seçerken sanıldığından daha fazla şeye dikkat ediliyor.

Bütçe anlamında sıkıntı olabileceği için şu an alımlar yavaşladı diye biliyorum. Kaldı ki bütçeden yana sıkıntı olmasa bile bir moderatör seçerken sanıldığından daha fazla şeye dikkat ediliyor.
Alım yaparken dikkat edilen diğer şeyleri siz daha iyi bilirsiniz, bir şey diyemem. Lakin bütçe konusuna gelirsek, ilk etapta gönüllü olarak moderatörlük yapıldığını biliyorum. Bu süre uzatılabilir; böylece hem raporlara daha hızlı dönüş yapılır hem de konular daha hızlı onaylanır.