Öğrenci kardeşim ben öğretmenim 30 yaşını geçtim hâlâ yazılımları ve oyunları crackli kullanıyorum, ekipmanlara tonlarca para veriyorum zaten, hayat ve geçinmek zor keşke istediğimiz her şeyi anında alabilsek. Online için zaten mecbur satın alacaksın ama hikayeli oyunlara gerçekten dolar 42 iken para verilmez, kimse kusura bakmasın. Ha çok hak eden oyunlara para vermişimdir kütüphanemde çok oyun vardır. Witcher 3 vs. ama tutup da Ubisoft oyunlarına asla para vermem mesela.

Arkadaşlar yeni bilgisayar aldım. Alalı 2 ay falan oldu ama daha doğru dürüst 1 tane oyun açıp oynamadım hikayeli olarak. Oyun almak istiyorum fakat oyunlar da olmuş 35-40 dolar. Crack indirmeyi de düşündüm fakat maalesef pek güven vermedi. Arkadaşım tak tak crack oyun indiriyor fakat nedense ben güvenip indiremiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Öğrenciyken crack oyun hiç oynamadım. Neredeyse 2016'da ilk Steam hesabımı açtığımdan beridir oyun ve yazılımları orijinal alıp kullanıyorum. İş maddi duruma gelecek olursa. Orta halli bir ailenin çocuğuyum. 4 kişilik çekirdek bir aileyiz. Yani elimde para varsa ve gerçekten değeceğini düşünüyorsam alıyordum. Lise zamanı kenara para atıp full paket oyunlar da aldığım oldu. Şu an hesabımda neredeyse 600 tane kaliteli oyun varsa bu durumdandır.

Demem o ki her zaman lisanslı ürünler kullanmaya çalış. Kopya da olsa hakkı elinde olan şeyler olsun. Çok sıkışık durumdaysan senin bileceğin iş, tabii ki. Ama crack ve korsan hiçbir zaman önermiyorum. Ki zaten crack kullanılmaması için çoğu firma güzel seçenekler de sunuyor. Örnek vermem gerekirse Adobe'ye öğrenci iken destek üzerinden ulaştığımda fiyatlar konusunda indirim yapılmasını talep etmiştim. Çünkü bir ara 800 liralar havalarda uçuşuyordu yıllık yenilemelerde. Hint bir abimiz bana 382 liradan verdi, yıllık abonelik olarak.

Son düzenleyen: Moderatör:
İndir, indirmesine de, ben "şu oyuna para verilmez" diyenleri anlamıyorum. Hikayeli olursa hele hiç verilmezmiş. Nasıl bir emek var o oyunlarda haberiniz yok sanırım.

Ben single player severim, online oynamam. TLOU, GOW gibi oyunlar para kazanmayacak da kim kazanacak? "Pahalı" dersiniz, "bu kadar etmez, daha ucuz olmalı" dersiniz, anlarım da "para verilmez" demek ne demek ya, oynama o zaman.

Parasını hak eden bir oyunsa bir şekilde satın alıyorum. Parasını hak etmiyorsa ve çok beklediğim bir oyunsa paylaşımlı hesap alıyorum ya da korsana düşmesini bekliyorum. Denuvo kullanıyorsa oyunu satın alıp bir kere açıp ardından iade ediyorum. Steam DRM'yi bypass eden bir emulator dosyasını oyuna aktarıyorum; bu sayede Steam'i çevrimdışı modda başlatıp oynuyormuşum gibi gözüküyor.

Denuvo da buna engel olmuyor. Oyunu bitirene kadar Windows ve GPU driver güncellemiyorum çünkü güncelleme yapınca Denuvo tekrar sahipliği doğrulamamı istiyor. Bu şekilde en son Mafia: The Old Country'i problemsiz bir şekilde bitirdim.

F ile başlayıp L ile biten siteden indirirsen hiçbir sıkıntı yaşamazsın. Çalıştırabilir dosyaların Windows Firewall ile internet erişimini kapat, bir de restore point al. Takıl, kafana göre.

Arkadaşlar yeni bilgisayar aldım. Alalı 2 ay falan oldu ama daha doğru dürüst 1 tane oyun açıp oynamadım hikayeli olarak. Oyun almak istiyorum fakat oyunlar da olmuş 35-40 dolar. Crack indirmeyi de düşündüm fakat maalesef pek güven vermedi. Arkadaşım tak tak crack oyun indiriyor fakat nedense ben güvenip indiremiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Ben yıllardır CS 2'den çıkardığım kasalarla alıyorum oyunları. Korsan alma bence.

Öğrenci birisinin durumu elvermeyip oyun alması çok ama çok mantıksız. Güvenilir siteler oldukça fazla korsan oyunda. Ama maddi durumun iyileşirse ve elveriyorsa o zaman alırsın. Gerçekten orijinal oyunun zevki başka oluyor.