creazy 1

Üstün
Merhabalar,

Bir oyuna bugüne kadar en fazla ne kadar para yatırdınız? Mobil oyun, Valorant, CS2, GTA, FIFA/EA FC veya başka herhangi bir oyun olabilir; oyun türü hiç fark etmez. Merak ettiğim konu, şimdiye kadar bir oyuna toplamda ne kadar harcadığınız ve bugün geriye dönüp baktığınızda bu harcamalar hakkında ne düşündüğünüz.

Örneğin, bir oyuna birkaç bin TL, 10-20 bin TL veya çok daha yüksek miktarlarda para yatırmış olabilirsiniz. Peki yatırdığınız bu paradan hiç pişman oldunuz mu? “Keşke bu kadar para yatırmasaydım” veya “Bunun yerine başka bir oyun satın alsaydım, ekipman alsaydım ya da farklı bir şeye harcasaydım” dediğiniz oldu mu?

Özellikle oyun içi satın alımlarda bazen tek seferde çok yüksek bir miktar harcamaktan ziyade, küçük küçük yapılan harcamalar zamanla ciddi bir toplam tutara ulaşabiliyor. O sırada çok fark edilmese bile aylar veya yıllar sonra toplam harcamaya bakınca insan şaşırabiliyor.

Bu yüzden hem ne kadar harcadığınızı hem de sonradan bu harcamanın size nasıl hissettirdiğini merak ediyorum. Harcadığınız paranın karşılığını aldığınızı düşünüyor musunuz, yoksa bugün olsa o parayı kesinlikle başka bir şeye mi harcardınız? Ayrıca hâlâ aynı oyuna para yatırmaya devam ediyor musunuz, yoksa geçmişte yaptığınız harcamalardan sonra oyun içi satın alımlara karşı daha mı temkinli oldunuz?

Bugüne kadar bir oyuna yaptığınız en yüksek harcama ne kadardı ve bugün o harcamaya baktığınızda “iyi ki yatırmışım” mı diyorsunuz, yoksa “keşke yatırmasaydım” mı?

Cevaplarınızı ve deneyimlerinizi merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim, saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör: