Sorum başlıktaki gibidir. Oyundaki bir sorunu dosya doğrulama ile çözemiyorsak sil-yükle yapmak fayda sağlar mı? Yoksa aynı mantık mıdır ikisi?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Dosya doğrulama normalde indirilen ancak eksik olan dosyaları tarar ve yükler; oyunu sil yükle yapmaksa eksik dosyaları onarmak yerine mevcut dosyaları da siler ve temiz kurulum yapar.
@talongod, @Xbox 360E, yani baktığımız zaman dosya doğrulayarak oyundan kaynaklı olduğunu düşündüğüm performans kaybını düzeltemediysem; sil-yükle ile düzeltmeye çalışmak boş uğraş mıdır, doğru mu anladım?
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
Bazen kesin çözüm olmayabilir, ama kısaca anlattığım şekilde.@talongod, @Xbox 360E, yani baktığımız zaman oyundan kaynaklı olduğunu düşündüğüm performans kaybını sil-yükle düzeltmeye çalışmak boş uğraş mıdır, doğru mu anladım?
Soruyu tam soramamış olabilirim kusura bakmayın, hayırlı geceler.
Guilty Conscience
Üstün
Sorum başlıktaki gibidir. Oyundaki bir sorunu dosya doğrulama ile çözemiyorsak sil-yükle yapmak fayda sağlar mı? Yoksa aynı mantık mıdır ikisi?
Eğer dosya doğrulaması yapıp bütün dosyalar başarıyla doğrulandı olduysa o saatten sonra oyunu silip yüklemek tamamen amelelikten başka bir şey değildir. Çünkü dosya doğrulaması dediğin şey sadece bakalım eksik var mı demek değil sistem senin bilgisayarındaki her bir dosyanın dijital imzasını orijinaliyle karşılaştırıyor. Eğer tek bir bit bile hatalıysa, sistem o dosyayı zaten silip yenisini indiriyor. Yani doğrulama bittiğinde, elindeki oyun dosyalarıyla yapımcının sunucusunda duran dosyalar birbirinin kopyası oluyor. Aynı dosyayı silip bir daha indirmek sana farklı bir veri getirmeyecek sadece internetine ve vaktine yazık olacak.
The Semih
Uzman
- Makaleler
- 1
Performans kaybını orjinal oyun dosyaları ise dosya doğrulayarak çözemezsin, dosya doğrulamanın amacı eksik dosyaları tamamlamak içindir, eksik dosya varsa oyun açılmaz, FPS yükseltmez yani, oyunların cache dosyaları başka klasörde depolanıyor, driver temiz kurulum yaparsın düzelmezse Windows format atarsın, BIOS ayarları bile etki ediyor bu işler karışık. ( Yazım denetimi uygulanmıştır )@talongod, @Xbox 360E, yani baktığımız zaman dosya doğrulayarak oyundan kaynaklı olduğunu düşündüğüm performans kaybını düzeltemediysem; sil-yükle ile düzeltmeye çalışmak boş uğraş mıdır, doğru mu anladım?
Cache dosyalarını silmeyi de denemiştim de olmadı hocam ya. Böyle kabulleneceğim artık, format atıp yine düzelmezse kendimi yerim.Performans kaybını orjinal oyun dosyaları ise dosya doğrulayarak çözemezsin, dosya doğrulamanın amacı eksik dosyaları tamamlamak içindir, eksik dosya varsa oyun açılmaz, FPS yükseltmez yani, oyunların cache dosyaları başka klasörde depolanıyor, driver temiz kurulum yaparsın düzelmezse Windows format atarsın, BIOS ayarları bile etki ediyor bu işler karışık. ( Yazım denetimi uygulanmıştır )