Bir oyunun kötü olduğunu anlama yöntemleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sekiro
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 535
  • Etiketler Etiketler
    kötü

Sıkıntı o işte. Warband kötü bir oyun değil. Hatta türünün en iyi oyunu.

Ben denedim build 42 betada olduğu için biraz hantallıkları var ama gayet zevkli. Bu kadar oyuncu kitlesi olan bir oyuna göre aşırı yavaş ilerliyorlar haklısınız ama oyun "vanilla" olarak kötü değil. En gerçekçi zombi oyunu olabilir. Her kullanıcı oyuna modlar ile eklenecek her özelliği istemeyeceği için oyun firmasının her şeyi oyuna eklememesi bence bir tık anlaşılabilir. Sallıyorum ben 200 tane silah modifikasyonu olan bir oyun istemiyorum isteyen mod ile ekleyebilir. Ben o kadar komplike işlere gerek duymuyorum.

oyun çok güzel katılıyorum fakat tarihin en iyi zombi oyunu olabilecekken geliştiricilerin hantallığı yüzünden çok yavaş ilerliyor.

10 yıl önce çıkan bir oyunda 1 hafta çalışsalar kapatabilecekleri eksikler var lakin hala 10 yıldır bekliyoruz.

Skyrim'e herkes deli gibi mod kuruyor ona da kötü bir oyun diyecek misin?

GTA Trilogy için dediğiniz kaliteli texture modunun linki var mı?

İstisnalar kaideyi bozmaz.
Mount & Blade gibi bir seride istisna tutulsaydı belki arkadaşa katılırdım lakin Skyrim içinde benzer cümleler kurması muhtemel. Arkadaşa dopamin lazım boss kesip kendini tatmin etmeli bazı oyunlar her kitleye hitap etmez. Size hitap etmeyen oyun da o oyunu kötü yapmaz.

Skyrim içerik olarak eksik bir oyun değil, her köşesinde bir şey çıkıyor oyunun.

Ki Skyrim modları çok güzeldir, oyun bile yapıldı Skyrim modundan. Ama eğer skyrim'in mapi boş olsaydı ve biz quest modu indiriyor olsaydık evet o zaman söverdim.

Oyunlarda çok fazla bulmaca olmasını sevmiyorum, yapımcının kolaya kaçtığını düşünüyorum hatta, oyunun içini doldurmak yerine tempoyu bozarak hikayeden öyle koparıyor ki bulmacalar çok sinir oluyorum. Burada bahsettiğim bulmacalar şöyle mesela Resident Evil oyunlarında çok var.

Ben tekme atıp kıracağım kapı için 20 dakika anahtar arıyorum bu sistem bana çok saçma geliyor, Resident Evil bir korku oyunu değil bulmaca oyunu mesela, sen bulmacaları çözerken yalandan etrafa zombi koyup o anahtarı bulmanı zorlaştırıyor, ve bu oyun milyon satıyor. Benim bakış açım çok farklı bu konuda.

Bulmacaya karşı değilim sadece ben üşengeçliği hissediyorum bu rahatsız ediyor, mesela tom Raider, Uncharted tarzı oyunlarda tam tersi bulmaca isterim ve severim. Korku oyununda aksiyon oyununda bulmaca asla olmamalı.

Neredeyse türünde tek olan Mount and Blade neden istisna olamıyor?
Yılda binlerce oyunun çıktığı yerde 5-10 oyun istisna sayılabilir. Skyrim için istisna derken türünün tek örneği dememiştim aslında. Cyperpunk 2077 potansiyeli çok büyük harcanan oyun mesela ama modlarla daha güzel oluyor. Yine de kötü oyun demem ama Skyrim, M&B gibi de üstlere yazmam.

Bir oyun beni ilk 5 saat içinde sıkıyorsa o oyun kötüdür.

Örnek: Homefront ve AC 1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…