2008 sonunda bana PC alınmıştı ve uzun süre kullandım.

Açıkçası PC işime yarayan programlara yetiyorsa kullanmaya devam ederim değiştirmeden. Daha birkaç ay oldu RX 5500 XT 8 GB R5 3600 sistemim oldu şu an fazlasıyla yetiyor.

O da ne efsane işlemciydi be dostum ya çıktığı dönem her sistem de vardı canavar gibi de performans veriyorlar mazilere gittim bir an.
sonra 3600 vs çıktı biraz gölgede kaldı.
Şu anda da iyi aslında ama ben arkadaşlarla FiveM oynuyorum fight atarken mesela çok drop giriyor. Başka oyunlarda da öyle.

Şu anda da iyi aslında ama ben arkadaşlarla FiveM oynuyorum fight atarken mesela çok drop giriyor. Başka oyunlarda da öyle.

Evet halen daha fiyat performans sistemlerde kullanılabilecek bir işlemci, ayarları düşürmeyi deneyin özellikle GTA da çok saçma ayarlar çok saçma bir şekilde kastırabiliyor.

Aldığın parçaya göre değişir uygun bütçeli bir sistemse bir iki senede üst seviye oyunlarda ayarlarda kısmalar yapman gerekebilir, gidipte iyi bir sistem dizdiysen daha uzun süre götürecektir zaten. Tamamen tatmin olmakla alakalı kimisi grafiklere takılmaz oynatsa yeterli der geçer daha da uzun süreler kullanır. Bazısı parça parça değişir ama orta-üst ayarlarda bir sistemin beş sene gideri olabiliyor.

Aldığın parçaya göre değişir uygun bütçeli bir sistemse bir iki senede üst seviye oyunlarda ayarlarda kısmalar yapman gerekebilir, gidipte iyi bir sistem dizdiysen daha uzun süre götürecektir zaten. Tamamen tatmin olmakla alakalı kimisi grafiklere takılmaz oynatsa yeterli der geçer daha da uzun süreler kullanır. Bazısı parça parça değişir ama orta-üst ayarlarda bir sistemin beş sene gideri olabiliyor.
Peki abi şu sistemden, bu sisteme yükseltsem faydası olur mu? Kaç sene götürür?

Şu an ki sistem:
i5-9400F.
RX 580.
16GB RAM.

Planladığım sistem:
Ryzen 5 7500F.
RX 7700 XT.
32GB RAM.

RX 580'i zaten kaç senelik olduğunu hepimiz biliyoruz hâlâ da oyun oynatıyor ve kullananıda çok. Senin beklentine bağlı yeni alacağın sistem ben sonradan ayarları da düşürebilirim falan dersen ya da yüksek gereksinimi olmayan oyunlar oynuyorsan 10 seneden fazlada gider onu geçtim zaten o sisteme daha sonradan çok yükseltmede yapabilirsin uzun süre gider her türlü.

Oyun dışı işler için bir şey diyemem yaptığın işin gereksinimine bağlı.

Daha birkaç ay oldu RX 5500XT R5 3600 sistemimden oldukça memnunum sonradan yükseltmede yapabilirim yani.