Vallahi hocam çok güzel söylediniz ama ben şu an 8 senedir kullanıyorum. Başka bir öteye doğru gidiyoruz yani benim parçam oldu artık.

Bundan kuşkunuz olmasın kesinlikle 8 seneye kadar geldi, daha yolumuz uzun hocam merak etmeyin.
Nice senelere hocam. 8 yıl gayet uzun bir süre.

İyi bakarsanız tam 3 sene gider diye düşünüyorum ama sonrasında güncellik sıkıntılarından dolayı yenisini mutlaka almak zorundasınız.
Ne amaçla da kullanıldığı önemli tabii. Tam bir tarih vermek doğru olmaz. Sadece arama ve sosyal medya kullanılıyorsa uzun süre ihtiyaçlara cevap verebilir. Tabii ki yavaşlar ve güncelliğini yitirir ama kullanıma engel değil bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Galaxy s6.Halen 2. telefon olarak kullanıyorum ,şu an elimdeki Xiaomi 10S'ten kat kat iyidir.

Yeni telefon alacak olsaydım aynı sizin gibi ikinci telefon Samsung olurdu. Mantıklı yol izliyorsunuz.

İyi bakarsanız tam 3 sene gider diye düşünüyorum ama sonrasında güncellik sıkıntılarından dolayı yenisini mutlaka almak zorundasınız.

Güncellik sıkıntısı çoktan zaten bitti. Android 7 sürümündeyim.

Ne amaçla da kullanıldığı önemli tabii. Tam bir tarih vermek doğru olmaz. Sadece arama ve sosyal medya kullanılıyorsa uzun süre ihtiyaçlara cevap verebilir. Tabii ki yavaşlar ve güncelliğini yitirir ama kullanıma engel değil bence.
3 sene sonra sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarından güncelleme alamayacağından kullanılamıyabilir. Bu sorun olmasa zaten 20 30 sene bile kullanırsın.

3 sene sonra sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarından güncelleme alamayacağından kullanılamıyabilir. Bu sorun olmasa zaten 20 30 sene bile kullanırsın.

Teşekkürler hocam, dediğim gibi güncelliği çoktan bitti ama uygulama açısından sorun çıkarırsa çıkarır onun dışında sorun yok.

Kullandığın J7 güzel bir telefon eğer çok hardcore kullanmıyorsan telefonu kullanmanı tavsiye ederim ve eğer bütçen el verirse 2 yılda bir batarya değişimi yapmalısın o telefonun 2 yıl daha gideri var.

Bizde Grand 2 vardı. İlk çıktığı sene almıştık. Telefon 9 yaşına girecek hala batarya takınca çalışır. Çok yere düştü, eski diye en ucuz şarj aletlerini kullandım problem etmedi. Fakat Google desteğini kesti, en son YouTube girmiyordu, belki şimdi WhatsApp'da çalışmaz. Samsung bozulmaz yani🙂 Hesapladım 9'u geçmiş 11'e girecek.

Kullandığın J7 güzel bir telefon eğer çok hardcore kullanmıyorsan telefonu kullanmanı tavsiye ederim ve eğer bütçen el verirse 2 yılda bir batarya değişimi yapmalısın o telefonun 2 yıl daha gideri var.

Şarjı bile hâlâ çok uzun gidiyorsa batarya da sorun yok demek oluyor, sanırım.

Bizde Grand 2 vardı. İlk çıktığı sene almıştık. Telefon 9 yaşına girecek hala batarya takınca çalışır. Çok yere düştü, eski diye en ucuz şarj aletlerini kullandım problem etmedi. Fakat Google desteğini kesti, en son YouTube girmiyordu, belki şimdi WhatsApp'da çalışmaz. Samsung bozulmaz yani🙂 hesapladım 9'u geçmiş 11'e girecek.

Vallahi hocam dediğiniz gibi öyle görünüyor ki sorun yaşarsam uygulamalardan desteği kesildiği zaman yaşarım. Halen gideri var deniliyorsa benim içinde hava hoştur.

Şarjı bile hâlâ çok uzun gidiyorsa batarya da sorun yok demek oluyor, sanırım.

Vallahi hocam dediğiniz gibi öyle görünüyor ki sorun yaşarsam uygulamalardan desteği kesildiği zaman yaşarım. Halen gideri var deniliyorsa benim içinde hava hoştur.
YouTube girmiyordu, ama ayarlardan YouTube'un verilerini temizleyip tekrar giriş yapınca çalışıyordu.