Relapse

Bilgin
Yer
Antalya
Bir arkadaş aradı. Orta Asya taraflarından gelen bir tanıdığından mı ne at eti düşürmüş (sucuk gibi bir şeymiş ya da direkt etiymiş, tam detay vermedi). "Oğlum, efsane bir şey, gel akşama pişirip yiyelim" falan diye darlıyor.

Türkiye'de pek alışık olduğumuz bir şey olmadığı için ilk başta bir garipsedim tabii. Ama adamlar Kazakistan'da, Kırgızistan'da günlük kuzu eti gibi tüketiyor neticede, o yüzden çok da ön yargılı yaklaşmak istemedim. Yine de gitmeden önce neyle karşılaşacağımı bileyim diyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir arkadaş aradı. Orta Asya taraflarından gelen bir tanıdığından mı ne at eti düşürmüş (sucuk gibi bir şeymiş ya da direkt etiymiş, tam detay vermedi). "Oğlum, efsane bir şey, gel akşama pişirip yiyelim" falan diye darlıyor.

Türkiye'de pek alışık olduğumuz bir şey olmadığı için ilk başta bir garipsedim tabii. Ama adamlar Kazakistan'da, Kırgızistan'da günlük kuzu eti gibi tüketiyor neticede, o yüzden çok da ön yargılı yaklaşmak istemedim. Yine de gitmeden önce neyle karşılaşacağımı bileyim diyorum.
Ben tüketmedim fakat babam 20 - 25 yıl öncesine kadar hayvancılık yapıyordu. Bazı sebeplerden ötürü yemiş ve tadını sorduğum da " Kuzu ve inek etine benzemiyor daha tatlı ve damağına uygun " diyordu. Etlerden falan anlayan birisi olduğu için çok şaşırmamıştım.

Kırgız arkadaşım hep yediklerini söylüyor. Oralarda bu normal bir şey. Eğer ben de onun yanına gidebilirsem yemeyi düşünüyorum.
Dün beraberdik. Ben de ona Şiş Köfte ve Piyaz yedirdim. Köfteyi çok beğendi ama piyaza ilk defa böyle bir şey yedim dedi, garipsedi ve pek sevmedi.

Bir arkadaş aradı. Orta Asya taraflarından gelen bir tanıdığından mı ne at eti düşürmüş (sucuk gibi bir şeymiş ya da direkt etiymiş, tam detay vermedi). "oğlum, efsane bir şey, gel akşama pişirip yiyelim" falan diye darlıyor.

Vallahi şöyle ogrenci olduğum icin arkadaşlarla ucuz olan bütün donercileri denedik zehirlenmiyorsun hiç donere de kötü dediğimi hatırlamıyorum yenir ya yediğim dinerlerden birisi illaki at eti falan çıkmıştır yani.

Keşke denk gelsem diyorum. Tadını merak ediyorum bayağıdır.