Öncelikle ne istediğini, ne yapabileceğini bilmen lazım. Bana sorulduğunda ben hep inşaat mühendisliği veya endüstri mühendisliği istediğimi söylerdim ve sayısal bölüm tercih ettim. 12. Sınıfı yatarak geçirdim kazanamadım ve daha iyisini yaparım dedim mezuna kaldım. Gittiğim dershane rezaletti dönemin 2. yarısı dershaneyi bırakıp kendim çalıştım ancak yetmedi. İki yıllık dış ticaret yazdım ve DGS ile uluslararası ticaret ve işletmecilik kazandım. Şunun farkına vardım ki matematik pek bana göre bir ders değilmiş ve mühendislikte deli gibi matematik görüyorsunuz. Maalesef beni doğru yönlendiren birisi olmadı. DGS yapıp bölüme başladıktan sonra anladım ki benim yapabileceğim iş aslında buymuş, bana en doğru uyan bölümde ya uluslararası ticaret veya işletme olur muş zaten. Bunun doğrultusunda birisi beni yönlendirseydi eşit ağırlık seçerek çalışsaydım belki de hedefime uzun yoldan ulaşmamış olurdum. Lisede son iki senemi ve mezun senemi sayısal tercih ederek boşa harcamışım resmen. Demem o ki önce ne istediğini ne iş yapabileceğini kararlaştır sonrasında kendini kampa al ve sınava kadar asıl sınavı geç kazanmak için geç sayılmaz. Bütün sene uyuyup son 3 ayda matematik kasarak sınavı kazanan arkadaşım var.