Shadoww

Becerikli
Merhaba. 12. sınıfta YKS'ye çalışmayıp kötü bir sıralama aldığım için bu sene tekrar girmeyi düşünüyorum. Fakat yılın son ayına geldik ve ben hâlâ ders çalışmaya başlayamadım. Hukuk, tıp veya güzel sanatlar okumak istiyorum fakat 6–7 aylık bir çalışma ile bu istediğim bölümleri kazanmam zor.

Bu 6–7 aylık zaman diliminde TYT çalışıp iyi bir sıralama yaparsam, bir sonraki sene AYT'ye yoğunlaşmayı düşünüyorum. Eğer TYT'de istediğim sıralamayı elde edemezsem, bilgisayar veya polislik gibi alternatif bir alanda eğitim almayı planlıyorum. Bana bir tavsiye verirseniz memnun olurum.

Hukuk, tıp veya güzel sanatlar diyorsun. Üçü de bambaşka şeyler. Önce gerçekten hangisini istediğini kararlaştırmakla başlamalısın.
Evet üçü de çok farklı bölümler fakat matematiği ve fen bilimlerini yapabilirsem tıp yapamazsam hukuk düşünüyorum, güzel sanatlar başka bir isteğim önceliğim hukuk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 12. sınıfta YKS'ye çalışmayıp kötü bir sıralama aldığım için bu sene tekrar girmeyi düşünüyorum. Fakat yılın son ayına geldik ve ben hâlâ ders çalışmaya başlayamadım. Hukuk, tıp veya güzel sanatlar okumak istiyorum fakat 6–7 aylık bir çalışma ile bu istediğim bölümleri kazanmam zor.

Bu 6–7 aylık zaman diliminde TYT çalışıp iyi bir sıralama yaparsam, bir sonraki sene AYT'ye yoğunlaşmayı düşünüyorum. Eğer TYT'de istediğim sıralamayı elde edemezsem, bilgisayar veya polislik gibi alternatif bir alanda eğitim almayı planlıyorum. Bana bir tavsiye verirseniz memnun olurum.

Bir sene TYT bir sene AYT çalışmak olmaz. Sen normal şekilde YKS çalışmaya başla. 6-7 ayda tıp kazanan var bu tamamen senin potansiyeline ve çalışma sürene bağlı.

Sağır olup odaklanmanız yeterli.

Katılıyorum. Gerçekten isteyen biri tüm dikkat dağıtıcıları hayatından çıkarıp ders çalışır tüm gün.

Boş ver mezuna bırak. Seneye daha iyi hazırlanıp girersin.

Hala çalışmaya başlamamış, mevcut sınavda ne yapabileceğini düşünmeyen birisi için 1 sene daha çalış lafını ben etmem. Bu forumda herkese yapabilirsin, edersin çalışırsan olur diyorum da senin direkt çalışma alışkanlığın yok.
Hocam çalışma alışkanlığım varda destek görmüyorum.Babama diyorum yapılacak şeyleri, alakasız bir şekilde ehliyet muhabbeti açmasıyla hevesimi kırıp beni sinir ediyor.