YASEDEM

Deneyimli
Makaleler
1
Yer
New York
Merak ettim. Bir siteden banlanırsak IP adresimizi satabilirler mi veya daha kötü bir şey? Ban yemeyi denemeyeceğim.

1771153351748.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
10 TL'ye kimlik bilgisi + kimlik seri numaralarının satıldığı ortamlarda IP adresinin güvenliğinden endişe etmek devede kulak bile etmez. Kaldı ki IP adresi de sandığınız kadar özel bir şey değil. Ele geçmesi pek bir sorun teşkil etmez.

Sitelerde dışarıdan çekilen tüm resimlere sen istek gönderiyorsun, karşı taraf sunucusunun http loglarında senin oraya istek attığını görebilir. Bu sayede IP adresin ve useragent bilgini elde edebilir. Yani bunlar TC kimlik numaran kadar önemsiz internette dolaşan şeyler. IP adresinin veya useragent bilginin hiçbir değeri yok.

Her operatörün sahip olduğu subnetler belli. Benim bunu bilmem hiçbir şey değiştirmez. Örneğin benim IP'im için durum aşağıdaki şekilde burada o class'ta TT kullanan herkesin IP adresi belli fakat hiçbir işime yaramaz. ChatGPT'ye rastgele IPv4 üret desem zaten birinin kullandığı IP'leri yazacak.

1771153724585.webp

Evimizdeki modem veya telefonların IP'leri genellikle Dinamik (yani belirli süre içinde değişken)dir. Ama mesela Techolay Sosyal sunucusunun IP'si statik (değişken olmayan)tir, bu IP'den konum bulunabilir. Dinamik IP'lerde de konum görünür fakat konum genellikle ISS'in belirli bölgelerde bulunan sunucularının konumudur.