Detaylar
Kim cevapladı?desire doue
Becerikli
IP Adresinin bir önemi veya değeri yok. Bu mesaja bir resim eklesem hepinizin IP adresleri bende de olur.
YASEDEM
Deneyimli
Nasıl yani?Bu mesaja bir resim eklesem hepinizin IP adresleri bende de olur.
Check Engine
Becerikli
- Makaleler
- 1
Merak ettim. Bir siteden banlanırsak IP adresimizi satabilirler mi veya daha kötü bir şey? Ban yemeyi denemeyeceğim.
IP adresi satma diye bir şey yok, modemi aç kapat değişiyor zaten.
Ata Tuğkan
Uzman
Son düzenleyen: Moderatör:
10 TL'ye kimlik bilgisi + kimlik seri numaralarının satıldığı ortamlarda IP adresinin güvenliğinden endişe etmek devede kulak bile etmez. Kaldı ki IP adresi de sandığınız kadar özel bir şey değil. Ele geçmesi pek bir sorun teşkil etmez.
desire doue
Becerikli
Sitelerde dışarıdan çekilen tüm resimlere sen istek gönderiyorsun, karşı taraf sunucusunun http loglarında senin oraya istek attığını görebilir. Bu sayede IP adresin ve useragent bilgini elde edebilir. Yani bunlar TC kimlik numaran kadar önemsiz internette dolaşan şeyler. IP adresinin veya useragent bilginin hiçbir değeri yok.
Her operatörün sahip olduğu subnetler belli. Benim bunu bilmem hiçbir şey değiştirmez. Örneğin benim IP'im için durum aşağıdaki şekilde burada o class'ta TT kullanan herkesin IP adresi belli fakat hiçbir işime yaramaz. ChatGPT'ye rastgele IPv4 üret desem zaten birinin kullandığı IP'leri yazacak.
YASEDEM
Deneyimli
Benim Techolay moderatörlerine güvenim tam. Ama yeşil sitedekiler hakkında kötü şeyler duydum böyle şeyler yapabilirler mi diye merak ettim.
Glade
Üstün
- Makaleler
- 3
Evimizdeki modem veya telefonların IP'leri genellikle Dinamik (yani belirli süre içinde değişken)dir. Ama mesela Techolay Sosyal sunucusunun IP'si statik (değişken olmayan)tir, bu IP'den konum bulunabilir. Dinamik IP'lerde de konum görünür fakat konum genellikle ISS'in belirli bölgelerde bulunan sunucularının konumudur.
Yeni konular
-
-
60.000 TL bütçe ile Gaming.Gen.TR hazır sistem karşılaştırması
- Angus Young
-
Akılalmaz güvenlik açığı: Kullanılmış numaraları yeniden satıyorlar
- Rubiks Cube
-
-
-
Okullarda test yapıp burs teklif eden dil kursları güvenilir mi?
- Torukojin Kaneki