Bir telefona ne kadar para verilmeli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emre9343
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 921

Emre9343

Uzman
Merhaba. Elimde bütçe olarak her seviye telefon alım gücü var şu an ama mobil oyunlar hiç oynamıyorum. Bir taraftan o kadar para dökmeye gerek var mı? Kalanıyla PC upgrade ederim diyorum. Bir taraftan bu kadar pahalıysa bir sebebi var diyorum. Daha önce Xiaomi 11T Pro kullanıyordum ve son 1 yıldır şebeke problemi yaşadım. Huawei Mate 20 Lite vardı onda da aynı sorunu yaşadım. Şikayet ettim ama verdikleri cevap sorunumu çözmüyor, ek'te bulabilirsiniz.

Benim için önemli olanlar;
  • Şebeke çekim gücü.
  • Wi-Fi çekim gücü.
  • Batarya kalitesi (şişme, hızlı bitme, şarj alma sorunları olmayan)
  • Ekran kalitesi (burn ın, ghosting, ölü piksel, sıkışmış piksel, yatay ve dikey çizgiler, renk değişimi, ışık sızması, siyah ekran sorunları olmayan)
  • Kamera kalitesi (bulanık, odaklama, kapanma, durdurulma, tost makinesiyle çekilmiş gibi kalite sorunları olmayan)
  • Performans (donma, kasma, kilitlenme, kapanma, aşırı ısınma sorunları olmayan)

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-26 234420.webp
    59,3 KB · Görüntüleme: 119
Son düzenleme:

3 ay daha bekle yeni 17 Pro Max'i al. Cok buyuk degisiklikler yapacak deniyor Apple icin. Ozellikle batarya tarafinda yeni batarya teknolojisine gececekler mis.

Bu sorunun net bir cevabı olmamakla birlikte eğer iyi seviyede cihaz için en az ödemen gereken ücret aralığı 20-30 bin TL. Tam bir amiral istiyorsan da 40 bin TL diyebiliriz. Üstü artık tepe modeller. 20 bin civarına S24 FE bakabilirsin. Şu an açık ara en dengeli ve bence TR'de satılan en F/P cihazlardan biri. 40 bin TL için S24+, 50 bin TL için Xiaomi 15 ve S25 (Mümkünse S25+), biraz daha yukarıda ama fiyatına kesinlikle değecek bu iki cihazdan da iyi Honor Magic 7 Pro var. S24 Ultra da Honor'dan sonra Xiaomi 15 ve S25+ ile birlikte düşünülebilir, hatta bu ikisinden daha iyi olur isteğe bağlı olarak.

Hayır ben en az ücret ile kaliteli bir cihaz kullanmak istiyorum dersen S24 FE alıp geçebilirsin, düşünmene hiç gerek yok.

Duydugum kadariyla şarj sorunu bu modelde devam ediyormus. Yorumlarda belirtmisler. Bence uzak durulmasi gereken bir cihaz. Ozellikle batarya onemliyse.

Duydugum kadariyla şarj sorunu bu modelde devam ediyormus. Yorumlarda belirtmisler. Bence uzak durulmasi gereken bir cihaz. Ozellikle batarya onemliyse.
S24 FE için bahsediyorsanız eğer kullanıcısı olarak katılmıyorum. Direkt cihazı ben kullanmıyorum ama pil konusunda gayet iyi, ekran sürelerini de paylaşabilirim. Eğer yeterince ararsanız her telefon için benzer şikayetler bulmak mümkün

Epey.com yorumlarina bakmistim ondan dolayi boyle dusunuyorum. Illaki profesyonel kullanici ve normal kullaniciya gore farklilik gosterebilir. Ama 4700mh batarya olmasina ragmen 4600 civari bataryasi varmis mesala bu bile dogruluyor. O kalinlikta bir telefona en az 5000 batarya yakisirdi. Ekran suresi cidden cok fark ediyor. Yavas sarj etmesi ayri bir etken mesela. Cunku rakipleri en az 45w ile geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…