Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

james1983

Becerikli
Aynı bu şekilde. Bilgisayarı açtığımda ise bir yere tıkladığımda Windows logosunun etrafı siyah kareye alınıyor. Çok göze batıyor. Sebep nedir?

Ekran görüntüsü 2026-01-31 161317.webp

Çözüm
Arkadaşlar sorunu çözdüm, meğer çok daha basit ve spesifik bir tetikleyicisi var mış. Bilgisayarı kapatıp açmak bile bazen işe yaramıyordu, şu adımla tamamen düzeldi:

1. Ayarlar > Erişilebilirlik > Görsel Efektler kısmına girdim.
  2. Buradaki 'Animasyon efektleri' seçeneğini kapatıp tekrar açtım.
  3. Bunu yapınca Windows arayüzü (UI) kendini yeniden işlemeye zorladı ve o takılı kalan 'başlat' yazısı ile siyah kare anında kayboldu.
Eğer sisteminizde veya sürücünüzde bir sorun olmadığını düşünüyorsanız, arayüzü bu şekilde 'tetikleyerek' düzeltebilirsiniz.
Arkadaşlar sorunu çözdüm, meğer çok daha basit ve spesifik bir tetikleyicisi var mış. Bilgisayarı kapatıp açmak bile bazen işe yaramıyordu, şu adımla tamamen düzeldi:

1. Ayarlar > Erişilebilirlik > Görsel Efektler kısmına girdim.
  2. Buradaki 'Animasyon efektleri' seçeneğini kapatıp tekrar açtım.
  3. Bunu yapınca Windows arayüzü (UI) kendini yeniden işlemeye zorladı ve o takılı kalan 'başlat' yazısı ile siyah kare anında kayboldu.
Eğer sisteminizde veya sürücünüzde bir sorun olmadığını düşünüyorsanız, arayüzü bu şekilde 'tetikleyerek' düzeltebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm