Görselde bulunan 29.05GB'lik alanı normal disk ile birleştirmek isterken bu hatayı alıyorum. 29.05GB'lik alanda daha önceden denemek için Linux indirip silmiştim.
Bu sorunu diski sıfırlamadan nasıl çözebilirim?(minitool Partition wizard gibi 3.parti uygulamalarla denememe rağmen sonuç vermedi)
Görselde bulunan 29.05GB'lik alanı normal disk ile birleştirmek isterken bu hatayı alıyorum. 29.05GB'lik alanda daha önceden denemek için Linux indirip silmiştim.
diskpart
list disk
select disk X(x yerine disk numarası girin)
list partition
select partition Y(Y yerine genişletilecek bölümün numarasını girin)
extend
exit
Bir de şimdi fark ettim, bunu uygulamadan önce disk yönetiminden 29 GB'lik kısma tıklayıp yeni birim açın (29743 KB boyutunda olmalı) önce ve yukarıdaki komutları uygulayın.
diskpart
list disk
select disk X(x yerine disk numarası girin)
list partition
select partition Y(Y yerine genişletilecek bölümün numarasını girin)
extend
exit
Bir de şimdi fark ettim, bunu uygulamadan önce disk yönetiminden 29 gb'lik kısma tıklayıp yeni birim açın önce ve yukarıdaki komutları uygulayın.
Yine olmadı(çıkmadı). Linuxtan artık olan 1gblik dosyayı silmeye çalıştım oda olmadı. 29gblik alanı basit birim oluşturmaya çalışırken "Kapsamın boyutu en küçük boyuttan daha düşük" hatası alıyorum.
Yine olmadı(çıkmadı). Linuxtan artık olan 1gblik dosyayı silmeye çalıştım oda olmadı. 29gblik alanı basit birim oluşturmaya çalışırken "Kapsamın boyutu en küçük boyuttan daha düşük" hatası alıyorum.
diskpart
list disk
select disk X(X yerine biçimlendirmek istediğiniz diskin numarasını yazın)
clean
convert gpt
create partition primary
format fs=ntfs quick
exit
As a partition magic alternative, MiniTool Partition Wizard is the latest partition manager software that can be used to manage partitions on Windows 11/10/8/7 and Server 2003/2008/2012/2016/2019.
As a partition magic alternative, MiniTool Partition Wizard is the latest partition manager software that can be used to manage partitions on Windows 11/10/8/7 and Server 2003/2008/2012/2016/2019.