herousta26

Çalışkan
8. sınıfım. 5, 6 ve 7. sınıflarda ortalamam 97'nin altına düşmezdi, sınıfın gururuydum adeta. Sonra ailem sonunda istediğim bilgisayarı aldı; yazları 10 saat oynamaya başladım, beynim çürüyordu adeta. Dershaneye yazıldım, olmadı. Ekstra olarak şu an matematikten özel ders alıyorum. Matematiği özel ders sayesinde 4 doğrudan 10 doğruya yükseltmeyi başardım. İnkılap, İngilizce, Din Kültürü zaten Full çekiyorum fakat Türkçe ile fen batırmaya başladı. Fende 10 boş bırakıyorum. “takmadım, düzeltirim.” dedim fakat 2. sınavlarda birkaç ders dışında batırdım. Büyük ihtimalle seçmeli dersten bile batıracağım. Şu anlık tek ümidim 2. dönem ve sözlüler. Şimdi çalışmaya başlasam yetişir mi ve sizce nasıl bir rota izlemeliyim? Son zamanlarda dersleri de dinleyesim gelmemekte, şu an hangi konudayız onu bile zor hatırlıyorum. Bilgisayar ve telefondan kıssam nasıl yaparım, sizce? Büyüklerime danışmak istedim. Ailem bana çok ümidini vermiş, yüz binler harcadı. Ben de bir zahmet kazanmak istiyorum, onları yüzüstü bırakmak istemiyorum. Sizce 2. dönem sınavlarında ne yapmalıyım veya nasıl bir rota izlemeliyim? LGS yetişir mi?

8. Sınıfta düştüğüm en büyük hata telefon kullanmak oldu diyebilirim. Bilgisayar bir yere kadar tamam ama telefon daha bi' konforlu ve hemen ulaşılabilir olduğu için daha çok bağımlılık yapıyor kendimce. Telefon kullanmayı bırakmanı önerebilirim.

8. sınıfım. 5, 6 ve 7. sınıflarda ortalamam 97'nin altına düşmezdi, sınıfın gururuydum adeta. Sonra ailem sonunda istediğim bilgisayarı aldı; yazları 10 saat oynamaya başladım, beynim çürüyordu adeta. Dershaneye yazıldım, olmadı. Ekstra olarak şu an matematikten özel ders alıyorum. Matematiği özel ders sayesinde 4 doğrudan 10 doğruya yükseltmeyi başardım. İnkılap, İngilizce, din kültürü zaten Full çekiyorum fakat Türkçe ile fen batırmaya başladı. Fende 10 boş bırakıyorum. “takmadım, düzeltirim.” dedim fakat 2. sınavlarda birkaç ders dışında batırdım. Büyük ihtimalle seçmeli dersten bile batıracağım. Şu anlık tek ümidim 2. dönem ve sözlüler. Şimdi çalışmaya başlasam yetişir mi ve sizce nasıl bir rota izlemeliyim? Son zamanlarda dersleri de dinleyesim gelmemekte, şu an hangi konudayız onu bile zor hatırlıyorum. Bilgisayar ve telefondan kıssam nasıl yaparım, sizce? Büyüklerime danışmak istedim. Ailem bana çok ümidini vermiş, yüz binler harcadı. Ben de bir zahmet kazanmak istiyorum, onları yüzüstü bırakmak istemiyorum. Sizce 2. dönem sınavlarında ne yapmalıyım veya nasıl bir rota izlemeliyim? LGS yetişir mi?

Yetiştirirsin kendine inan kafa da bitirmezsen zaten yapamazsın.
Fen için her gün kısa tekrar ve 20 soru, Türkçe için her gün 20 paragraf çöz. Matematiğe aynı şekilde devam et. Telefonu günde 1 saatle sınırla. Düzeni bugün kurarsan ikinci dönem toparlarsın, LGS de yetişir.

8. Sınıfta düştüğüm en büyük hata telefon kullanmak oldu diyebilirim. Bilgisayar bir yere kadar tamam ama telefon daha bi' konforlu ve hemen ulaşılabilir olduğu için daha çok bağımlılık yapıyor kendimce. Telefon kullanmayı bırakmanı önerebilirim.
Yetiştirirsin kendine inan kafa da bitirmezsen zaten yapamazsın.
Fen için her gün kısa tekrar ve 20 soru, Türkçe için her gün 20 paragraf çöz. Matematiğe aynı şekilde devam et. Telefonu günde 1 saatle sınırla. Düzeni bugün kurarsan ikinci dönem toparlarsın, LGS de yetişir.
hocam telefonu azaltmaya çalışıyorum

Hocam telefonu azaltmaya çalışıyorum.

Telefonu azaltmaya çalışma direk azalt başarının arkasında çok çalışmak var bunu unutma aklının köşesinde dursun bu söz.
Telefona tek bir saat belirle, günün geri kalanında odanın uzağında dursun. Böylece otomatik olarak azalır. Dene bunu.

Yetişir hocam takma kafaya sadece konuları ve soru türlerini kafana işle. Öyle robot gibi bir soruyu çözüp hemen diğerine geçersen daha az yarar sağlar. İlk başlarda dediğim gibi yap sonra soru çözerken harcadığın süre gitgide azalması için hızlı hızlı çöz.

İnstagram tiktok falan varsa sil. Kısa videolar izleme yani.

Yetişir, son 3 ayda düzenli ve biraz yoğun çalışırsan rahat rahat yetişir. Küçüğümsün, tavsiye vermek isterim. Oyunlar oynamak elbette güzel ancak şöyle bir durum var.

Eğer seviyeli, normal ve karakterli bir insansan üst seviye bir okula yerleşmen senin için daha iyi olur. Benim en büyük hatam buydu, yoksa okulum şehrimdeki en yüksek OBP'li 2. okul.

Hiçbir okul kötü değildir, öğrencisi kötüdür. Bunu aklına kazı, ayrıca böyle okullarda sosyalleşmek acayip zor, kimse benim kadar seviyeli ve karakterli olmadığı için normalde çok sosyal olup en az 3 kişi teneffüslerde Volta atan ben artık kimseyle konuşmuyorum. Şu an kendimi MUN için okulumuzda kurulan delegasyona verdim. Derslerim 2. yazılılarda düşük de gelse artık sosyalim, benden daha büyük insanlar olduğu için rahatça konuşup rahatça istediğim gibi davranabiliyorum.

Ama yine de sen derslerine çalış, en azından sosyalleşebileceğin ve içine sinecek bir okula girersin. Eğer giremezsen de çok bir şey değişmez, okulların hepsinde eğitim aynı. Önemli olan o 4 yıl içinde duracağın ortam.

Not: Dershaneye gidip de benden daha kötü okullara giren arkadaşlarım oldu. Dershane gibi yerler her zaman olumlu sonuç vermez. Ayrıca benim son matematik notum da 27'di. :D