Merhaba,

Sosyalde daha önce açılmış birkaç konu var. Ancak onlar kart çıktıktan sonraki 3-6 aylık periyodda açılmış. Kart çıkalı 10 ay oldu, ben 6 aydır aktif kullanıyorum ve düzenli oyun oynuyorum.

Oynadığım oyunlar:
  • Stellar Blade
  • Silent Hill f
  • Star Wars Outlaws
  • Ninja Gaiden 3
  • Warhammer Space Marine 2
Bu beş oyun arasından dördünü 60 FPS ve üstü, yüksek/çok yüksek ayarlarda sorunsuzca oynadım. Bazı patlama sekansları ve ara sahneler hariç takılma ya da FPS düşmesi olmadı. Ancak Star Wars Outlaws oyununda hangi ayarı yaptıysam, neyi denediysem, ne tavsiye alarak hareket ettiysem kart oyunu oynatmayı bir türlü beceremedi. Konuyu araştırdım kronik problem gibi duruyor. Kullanıcı deneyimleri bu yönde.

Ben 13400F ile kullanıyorum kart hâlâ 13600/14600/14700 verin diye yalvarıyor. Onca güncelleme aldı bu durum daha yeni yeni düzeliyor.

Mayıs güncellemesinden sonra DP üzerinden bağlantı sorunları oldu. Garantiye götürdüm, kartta yazılımsal sorun var dediler. Tek çare Intel'in düzeltmesini beklemekti ve bu sorun ağustos yazılımına kadar düzelmedi.

Kart sessiz, çok şık, Limited Edition versiyonu koleksiyonluk (bence). Isınan bir kart da değil.

AMD ve NVIDIA malumunuz 30 yıllık yazılım kütüphanesine sahipler. Intel daha 2-3 yıllık yazılıma sahip. Düşünün ki bu karttan 3 ay önce çıkan Star Wars Outlaws'ı oynatmıyor. Komik ama geriye dönük yazılımı olmadığı için GTA Vice City oynatmıyor diyenler de var. Ben denemedim.

Ben altı aylık kullanan biri olarak, başımdan bazı şeyler geçtiği için almayın derim. Ancak bu benim şahsi fikrimdir. Eğer bu durumlar kısa sürede atlatılmış olsaydı bu kart piyasayı çok daha fazla sallardı. RTX 5060 bu karta ezici bir üstünlük sağlıyor, RTX 5060 Ti versiyonunu siz düşünün. Bu kartın RTX 5070 ile yarışması gerekliydi ancak Intel elindeki taşı doğru oynayamadı.

Saygılar.

Son düzenleme:
Intel'in en az 3 4 sene sonra GPU pazarında daha iyi yerlerde olacağını düşünüyorum. AMD'de olan sorunlar Intel'in de başına bir yerlerde geliyor. İnceleme için teşekkürler.

Intel'in en az 3 4 sene sonra GPU pazarında daha iyi yerlerde olacağını düşünüyorum. AMD'de olan sorunlar Intel'in de başına bir yerlerde geliyor. İnceleme için teşekkürler.

Hocam NVIDIA kadar başarılı olamazlar çünkü her şey optimizasyonda bitiyor AMD'nin üst segment kartları bile sorunlu.

Merhaba,

Sosyalde daha önce açılmış birkaç konu var. Ancak onlar kart çıktıktan sonraki 3-6 aylık periyordda açılmış. Kart çıkalı 10 ay oldu, ben 6 aydır aktif kullanıyorum ve düzenli oyun oynuyorum.

Oynadığım oyunlar:
  • Stellar Blade
  • Silent Hill F
  • Star Wars Outlaws
  • Ninja Gaiden 3
  • Warhammer Space Marine 2
Bu beş oyun arasından dördünü 60 FPS ve üstü, yüksek/çok yüksek ayarlarda sorunsuzca oynadım. Bazı patlama sekansları ve ara sahneler hariç takılma ya da FPS düşmesi olmadı. Ancak Star Wars Outlaws oyununda hangi ayarı yaptıysam, neyi denediysem, ne tavsiye alarak hareket ettiysem kart oyunu oynatmayı bir türlü beceremedi. Konuyu araştırdım kronik problem gibi duruyor. Kullanıcı deneyimleri bu yönde.

Ben 13400F ile kullanıyorum kart hâlâ 13600/14600/14700 verin diye yalvarıyor. Onca güncelleme aldı bu durum daha yeni yeni düzeliyor.

Mayıs güncellemesinden sonra DP üzerinden bağlantı sorunları oldu. Garantiye götürdüm, kartta yazılımsal sorun var dediler. Tek çare Intel'in düzeltmesini beklemekti ve bu sorun ağustos yazılımına kadar düzelmedi.

Kart sessiz, çok şık, Limited Edition versiyonu koleksiyonluk (bence). Isınan bir kart da değil.

AMD ve NVIDIA malumunuz 30 yıllık yazılım kütüphanesine sahipler. Intel daha 2-3 yıllık yazılıma sahip. Düşünün ki bu karttan 3 ay önce çıkan Star Wars Outlaws'ı oynatmıyor. Komik ama geriye dönük yazılımı olmadığı için GTA Vice City oynatmıyor diyenler de var. Ben denemedim.

Ben altı aylık kullanan biri olarak, başımdan bazı şeyler geçtiği için almayın derim. Ancak bu benim şahsi fikrimdir. Eğer bu durumlar kısa sürede atlatılmış olsaydı bu kart piyasayı çok daha fazla sallardı. RTX 5060 bu karta ezici bir üstünlük sağlıyor, RTX 5060 Ti versiyonunu siz düşünün. Bu kartın RTX 5070 ile yarışması gerekliydi ancak Intel elindeki taşı doğru oynayamadı.

Saygılar.

Hocam herhangi bir FPS oyununda deneyiminiz var mı bu kartla? Herhangi bir sıkıntı yaratıyor mu yaratmıyor mu merak ettimde.

Yıllarca amd modelleri kullandım (rx5700xt,rx6600,rx6700) onlarca problem yaşadım. Sene başında b580'e geçtim çok memnunum artık saçma problemler yaşamıyorum. Genelde yeni çıkan oyunlar oynuyorum mesela Borderlands 4 gibi optimizasyonu tartışmalı bir oyunu bile ultra ayarlarda çok güzel oynatıyor bu kart. Tek sorun yaşadığım oyun Catherine oldu onun dışında onlarca oyun oynadım sorunsuz i3 14100f işlemciyle sıfır darboğaz ile kullanmaktayım ve çok memnunum intel ekran kartımdan. Kullandığım kart limited edition olanı.

NVIDIA kadar başarılı olamazlar
Duran birini koşana göre daha kolay yakalarsınız. NVIDIA bu yıl çok skandal olaylar yaşadı. NVIDIA kurduğu ekosistemin ekmeğini yiyor biraz. Mevcut ve ilerleyen süreçte NVIDIA AI ağırlıklı bir firma olmaya devam edecek. Gaming tarafı çok da özen gösterilen bir nokta olmayacak. NVIDIA Gaming kısmını ayırmazsa maalesef ben kişisel olarak çok iç açıcı bir gelecek görmüyorum kendileri için.

Son düzenleme:
Hocam NVIDIA kadar başarılı olamazlar çünkü her şey optimizasyonda bitiyor AMD'nin üst segment kartları bile sorunlu.

Ondan dolayı değil aslında şundan kaynaklanıyor, genellikle bütün uygulamalar CUDA çekirdeklerine optimizasyonlu geliyor. Çünkü zamanında bildiğim kadarıyla büyük şirketlere NVIDIA sürekli kararlı sürücüler optimizasyon için mühendis veya mühendisler gönderdiği için piyasada tekel gibi takılıyor. Oyunlardaki RTX ve DLSS gibi argümanlarda öncü firma olduğu için diğer firmalar takip etmek zorunda kalıyor. Saf performans olarak genellikle oyunlarda başa baş performans verebiliyor. RX 9070XT= RTX 5070 Ti, RX 7900XTX = RTX 4080, RX 5700XT= RTX 2070, RX 6600XT = RTX 3060 gibi saf performans konusunda eşit diyebiliriz ama diğer teknolojik kıstaslar girince farklar o zaman açılmaya başlıyor hatta RX 9000 serisi ile bence direkt olarak her konuda RTX 5070 Ti çok yakın bir ekran kartı mesela yayın, oyun, RTX, FSR4 gibi konularda RTX 5070 Ti'ya denk ya da çok çok kötü performans verdiği bir yer yok.

POV : GPU için 10k civarı butcen var ;
Sifir ARC B580 | İkinci el 3080 veya 6800 XT
1760190525082.webp

Şaka maka bu ikilem saç döktürur. Ha gayret İntel.

Hocam herhangi bir FPS oyununda deneyiminiz var mı bu kartla? Herhangi bir sıkıntı yaratıyor mu yaratmıyor mu merak ettimde.
Bugün battlefield 6 oynadım Ultra ayarlarda xess quality frame gen 1080p 144fps oynuyorum oyunu oldukça akıcı ve güzel performansı.

Yeni duyurulan xess 3(eğer desteklerse) ve multi frame generation gelmesiyle ekran kartının iyice değerleneceğini düşünüyorum.