Bu arada 6 ay önce bir yorumda PS5 önermiştim. Katılıyorum. Ama şu aralar benim özel oyunlarla işim yok. Geriye dönük uyumlulukları test ediyorum. Ve Xbox bunu gerçekten iyi yapmış.
Demiştim hocam. Ama sonralarda Xbox'a eski oyunlar aldım. Şu 360 oyunlarından. Xbox'a olan bakış açım tamamiyle değişti. Aynısını PS5 yapsa diyecem. Ama PS3'ün sakat mimarisi yüzünden geriye dönük uyumluluk olmuyor.
Kolun karmaşıklığı arttırıp daha çabuk bozulmasına sebep olan ve bir işe de yaramayan özellikler. Kontrolcünün arkasına 4 tuş eklemekten daha başka bir şey yapamazsın kontrolcüye. Tutuşundan dolayı motion control kullanmaya çalışırsan en ufak hareket ettirince zaten kol ağrımaya başlıyor. Diğerleri de zaten kolun karmaşıklığını arttırıp bozulmasını kolaylaştırıyor ve tamiri de zorlaşıyor.
Bilgisayar üzerinde konuşuyordum, yanlış bilmiyorsam bilgisayar üzerinde kullanırsanız çoğu oyunda çalışmıyor. Bu kadar oyun geldiğini bilmiyordum DualSense için şaşırttı gerçekten. Ancak fikrim değişmedi yine de, tüm özel oyunları oynamış biri olarak kontrolcü farkı için PS5 almazdım. Zaten ileride Xbox benzer bir kontrolcü yapacaktır.
Bilgisayar üzerinde konuşuyordum, yanlış bilmiyorsam bilgisayar üzerinde kullanırsanız çoğu oyunda çalışmıyor. Bu kadar oyun geldiğini bilmiyordum DualSense için şaşırttı gerçekten. Ancak fikrim değişmedi yine de, tüm özel oyunları oynamış biri olarak kontrolcü farkı için PS5 almazdım. Zaten ileride Xbox benzer bir kontrolcü yapacaktır.
Ben kullandığım bütün kollarda titreşimi kapatıyorum. Çok rahatsız eden bir özellik. Hareket kontrolü ancak Nintendo gibi 50 gramlık kol yapıp küçük yaparsanız iş yapar. Yoksa 500 gramlık kolu sağ sola üçüncü sallayışınızda ya eliniz ağrır ya kolunuz yorulmaya başlar, tutuşunuz da bilekleri belli bir şekilde tutmaya yöneltiyor ki o ağrının en büyük sebebi.
Ben kullandığım bütün kollarda titreşimi kapatıyorum. Çok rahatsız eden bir özellik. Hareket kontrolü ancak Nintendo gibi 50 gramlık kol yapıp küçük yaparsanız iş yapar. Yoksa 500 gramlık kolu sağ sola üçüncü sallayışınızda ya eliniz ağrır ya kolunuz yorulmaya başlar, tutuşunuz da bilekleri belli bir şekilde tutmaya yöneltiyor ki o ağrının en büyük sebebi.