Silah şirketlerine daha da fazla para kazandırmaya yol açar. Sarhoş insanların ne yapacağı da belli olmaz. Erişimi mümkün olduğunca zor olmalı. Diğer yandan, kadınların biber gazı vb. taşıması mantıklı. Türkiye’de kadın olunca üzerinize eğitimsiz, kültürsüz, saçını taramayan ve dişini bile fırçalamayan milyonlarca zombi gibi erkek üzerinize geliyor. Mülteciler de bonus.

Her önüne gelenin belinde silah olacak olursa en ufak bir tartışmada herkes öfkesine yenilip karşısındakini kurşuna dizer. Birbirlerini gebertseler mühim değil de diğer insanlara isabet eden mermilerden kim bilir kaç masum insan ölür. Silah sadece kolluk kuvvetlerine yakışır.

Her önüne gelenin belinde silah olacak olursa en ufak bir tartışmada herkes öfkesine yenilip karşısındakini kurşuna dizer. Birbirlerini gebertseler mühim değil de diğer insanlara isabet eden mermilerden kim bilir kaç masum insan ölür. Silah sadece kolluk kuvvetlerine yakışır.
Çok haklısın bireysel silahlanma yokken insanlar önüne geleni vurmuyor.

Yasa dışı yolla silahı olan zaten adam öldürüyor, birbirini ördek gibi vuruyor. Bunun üstüne sosyal çürümeye maruz kalmış, ekonomik buhran yaşayan, iq ortalaması 75 olan bir ülkede her isteyene silah verin sonra silahı olan adam karısı yemeğe sarımsak atmadı diye en fazla dövecek iken silahla vursun, karısı dayak yedi diye silahı alıp kocasını vursun, yol verme kavgasında millet birbirini haydar ile döveceğine birbirine sıksın. İşten çıkartılan zaten psikolojisi bozuk olan adam bütün ailesini öldürüp intihar etsin ya da gitsin patronunu vursun. Arkadaşlar farkında mısınız bilmiyorum ama bizim ülkemizdeki insanların büyük kısmı çoğu şeyi ahlak dışı olduğu için değil imkanı olmadığı için yapmıyor. Siz silahı yasallaştırarak o imkanı herkese sağlamış oluyorsunuz. Çok dahiyane...

Tamam herkese silah verelim ozaman. Polise askere de gerek kalmaz , onları da evlerine yollayalım. Sonra da ortalık savaş alanına dönsün. Bunu mu istiyorsun? Azıcık mantık.
Tam olarak bireysel silahlanma hakkında bir bilgin var mı? yoksa sadece fikrin mi var?

Bir çok yolu var bunun psikolojik testler olsun gerekçe olsun. Türkiye de hayvan gibi yasadışı silah ticareti dönüyor Telegram gruplarında bunda sorun yok ama her vatandaşın hakkı olan kayıtlı silahlanma suç. Bu da otoriteye biat etmenin göstergelerinden birisi ama neyse.

Halk silahlanmasın Milletvekili evine cephane döşesin.

Arkadaşlar, farkında mısınız bilmiyorum ama bizim ülkemizdeki insanların büyük kısmı çoğu şeyi ahlak dışı olduğu için değil, imkanı olmadığı için yapmıyor.
Bunu anlamak için de muhtemelen ortalamanın üzerinde olmak gerekiyor. Silah verilmemesi gerektiği gerçeğini yeniden kanıtlıyor.

Amerika’da olduğu gibi okulu vurmaya gidecek öğrencileri şimdiden görebiliyorum.
Ben de sana şöyle bir örnek veririm o zaman ailenin olduğu eve silahlı şahıslar giriyor ve senin tek yapabileceğin polisi arayıp ölmeyi beklemek (vurma yetkisi bile olmayan Türk polisi 🙏) ama olsun Amerika’da school shooting oluyor o yüzden silahlanmayalım.