Öncelikle reflektörlü bisiklet kıyafeti (yelek olabilir) edinin. Şeridinizde trafik düzenini bozmayacak şekilde ilerledikten sonra ve kask, dirseklik gibi ekipmanlarınız varsa zaten trafikte saygı görürsünüz. Yine de bizim insanımız arabayı bile görmüyorken bir Hollanda beklemeyin. 
Detaylar
Kim cevapladı?dotsh
Üstün
Güvenlik içinse kask kalitesiz olduktan sonra gene bir işe yaramaz. Saygıdan dolayı diyorsanız bilmiyorum.
Hocam gerçek araba sinyali gibi kontrol edilebilir istiyorsanız pahalı oluyorlar.
Kontrol edilebilir olsa daha iyi olur fakat pahalıysa almam zor.
Öncelikle reflektörlü bisiklet kıyafeti (yelek olabilir) edinin. Şeridinizde trafik düzenini bozmayacak şekilde ve kask, dirseklik gibi ekipmanlarınız varsa zaten trafikte saygı görürsünüz. Yine de bizim insanımız arabayı bile görmüyorken bir Hollanda beklemeyin.![]()
Bisikleti genelde çok kısa sürdüğüm için onları almaya gerek duymadım. Sürekli tak çıkar sıkıntı olur diye. En uzun sürdüğüm süre 40-45 dakika falan. Oda çok nadir.
Hocam düz ışıkta alıp arkaya ve öne takabilirsiniz arkadaki olan sürekli açılıp kapanır öndeki sabit kalır sürücüler sizi akşam fark edebilir. Onun dışında kask takabilirsiniz.Kontrol edilebilir olsa daha iyi olur fakat pahalıysa almam zor.
"araba EURO NCAP testlerinden kötü sonuç almış, ben kemer takmam."Güvenlik içinse kask kalitesiz olduktan sonra gene bir işe yaramaz.
dotsh
Üstün
Kemer her türlü tutar. 1 vuruşta kırılan kask var, üstünden araba geçse kırılmayan kask var.
Her şeyden önce güvenlik. Apaçiler genelde ekipmansiz şekilde trafiği bisikletle karıştırır.Güvenlik içinse kask kalitesiz olduktan sonra gene bir işe yaramaz. Saygıdan dolayı diyorsanız bilmiyorum.
Fark edilmiş olacaksınız aynı zamanda.
En kalitesizi olsa bile takın.
Şimdi baktım reflektorlu yelek 50 TL. Cikarip takması 5 saniye almaz, işinizi görür.Bisikleti genelde çok kısa sürdüğüm için onları almaya gerek duymadım. Sürekli tak çıkar sıkıntı olur diye. En uzun sürdüğüm süre 40-45 dakika falan. Oda çok nadir.
Ulaşım maksatlı mi kullanıyorsunuz? Değilse trafiğe çıkmayın.
dotsh
Üstün
Her şeyden önce güvenlik. Apaçiler genelde ekipmansiz şekilde trafiği bisikletle karıştırır.
Fark edilmiş olacaksınız aynı zamanda.
En kalitesizi olsa bile takın.
Şimdi baktım reflektorlu yelek 50 TL. Çıkarıp takması 5 saniye almaz, işinizi görür.
Ulaşım maksatlı mi kullanıyorsunuz? Değilse trafiğe çıkmayın.
Ulaşım amacıyla kullanıyorum. Trafiğe zorunlu olarak çıkıyorum. Yolun kenarından gitsem çok fazla park edilmiş araba var. Kaldırımdan gitsem çok küçük olduğu için karşıma insan çıktığı an yine yola çıkmak zorunda kalıyorum. Her türlü sıkıntı oluyor.
Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
Bisikletin arkasına takılan ışıklar var onlardan alabilirsin.
İşe yarar şeyler değiller sinyal anlamında.
Dengeni bozar.
TR'de bisiklet suruyorsan ya surdugun yolda arabalara ayak uydurabilmen lazim ya da kaldirimdan gideceksin.
Kaldırımdan gitmek yasa dışı.
Dostum sinyal vermek için elini kaldırıp sallayacaksın çok basit. Görmüyorlarsa yapacak bir şey yok. Onun ayıbı. Elini görmeyen adam 100 liralık ışığı asla görmez. Ayrıca neden sinyal verme ihtiyacı duyuyorsun ki? TCK 46'ya göre en sağdan gitmek zorundasın. Sağdan dönerken en sağda olduğundan sinyale gerek yok zaten. Sola da gitmen zaten yasak. Eee? İstisnai durumlarda da elinde işaret ver işte. Ben hep elimle işaret yapıyorum ve her zaman işe yarıyor. Sağ sola ve ileri devam eden yola gelince elimle kaskıma yani kafama vurup ileri işareti yapıyorum. Düz gideceğim diye. Sağ döneceksem de sağ doğru işaret yapıyorum. Sola döneceksem sola.
Kaskını tak, zorunlu.
Yolun sağından git, zorunlu.
Saatte 30 km'yi geçme, zorunlu.
Gözlük tak, zorunlu.
Reflektörlü yelek giy gece-gündüz, zorunlu.
Yük taşıma, zorunlu.
Eldiven tak, zorunlu değil.
He bir de umarım 11 yaşını doldurmuşsundur.
Son düzenleyen: Moderatör: